Vi använder Cookies för att förbättra vår sida och din upplevelse. Genom att fortsätta surfa på sidan accepterar du våra Cookies-villkor. Läs mer


Tant Johanna driver en av nordens största inredningssajter och frilansar som inredningsstylist. Inför hösten 2015 har hon handplockat sina favoriter från Hemtex höstkollektion.

Lillgammal och med en förkärlek för det icke-minimalistiska.

Du har väl spanat in vad Tant Johanna handplockat från Hemtex höstkollektion? Bland hennes favoriter finns ett antikblått örngott, ett överkast med våffelstruktur, en grön vas och en hexagonformad marmorbricka. En härlig och salig blandning!

Tant Johanna, eller Johanna Bradford som hon egentligen heter, driver en av nordens största inredningssajter, där hon också har en populär blogg. Förutom sajten och bloggen, hinner hon med att frilansa som inredningsstylist, och hjälpa företag med inredning och konceptualisering av butiker och kontor.

På önskelistan står ett hus vid havet med stor trädgård, att få ge ut en eller kanske flera böcker, och att surfa så mycket som möjligt (i havet alltså!). Inspiration hittar Johanna i naturen, på restauranger och i människor som vågar gå sin egen väg.

Namnet Tant Johanna kommer från ett internt skämt mellan Johanna och hennes man Adam. Johanna har alltid varit lillgammal och gillat sådant som man föreställer sig att tanter gillar, som blommor, fika och hemmet. Så när hon skulle starta sin blogg tyckte Adam att den skulle heta just Tant Johanna. Och så fick det bli.

Johanna har svårt att beskriva sin egen stil, men kanske är den icke-minimalistisk, och en härlig blandning av svenskt, engelskt och franskt? Hon gillar mörka träslag, gamla möbler, dova färger, linnelakan, växter i överflöd, köksprylar, speglar och restaurangmiljöer. Något som däremot aldrig skulle komma över tröskeln hemma hos Johanna är hushållspappershållare som hon tycker är extremt fula. Efter sommaren är hon på jakt efter en oljelampa, nya sängkläder och en mysig pläd till soffan – höst är nämligen lika med hemmamys!

Produkter