Det är din dag idag!

Hoppas du får en riktigt fin dag med nära och kära. Stort grattis önskar Club Hemtex!

Ska du baka? Då bjuder vi på receptet.

Här får du bästa tipset på en smaskig kladdkaketårta. Superenkel att baka och alla vill smaka!
ca 8-10 bitar

Ingredienser

Kladdkakebottnar, 2st
200 g smör
3 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
2 krm äkta vaniljpulver
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt

Kolafluff
3 dl vipgrädde
180 g seg kola, exemplevis Dumle

Gör såhär för bottnarna:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smält smöret och häll i en bunke
3. Tillsätt resten av ingredienserna för bottnarna
4. Smörj två formar, ca 20 cm i diameter
5. Häll smeten jämnt i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter
6. Ta ut och låt svalna

Gör såhär för kolafluffet:
1. Värm upp grädden långsamt och lägg i den hackade kolan
2. Rör om tills den smälter
3. Ställ i kylen tills den kallnat
4. Vispa kolagrädden fluffig med elvisp

Gör så här om du vill toppa med kolasås:
1. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljus färg (på ganska hög värme i ca 10 minuter.) 2. Tag av kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt såsen kallna.

Nu är det dags att montera och dekorera!

Alternativ 1:
Spritsa ut hälften av kolafluffet på den första botten. Lägg sedan på botten nummer två och spritsa ut resten av kolafluffet. Dekorera med valfria chokladkakor, choklad, kola och physalis. Klart!

Alternativ 2:
Spritsa ut hälften av kolafluffet på den första botten. Lägg sedan botten nummer två och spritsa ut resten av kolafluffet runt och ovanpå kakan. Häll över den avsvalnade kolasåsen över kakan och toppa med pekannötter, för en extra touch, strö över lite flingsalt. Klart!



Favoriter
Logga in