Öppet köp och bytesrätt

Öppet köp

Har du ångrat dig helt eller vill du byta till något annat? Inga problem. Vi har öppet köp i 30 dagar. Ta bara med kvitto och eventuell förpackning. Gäller inte presentkort, metervaror, beställningsvaror eller om du använt produkten.

Reklamation
Upptäcker du ett fel på din vara byter vi givetvis ut den mot en felfri. Reklamationsrätten innefattar alla former av fabrikationsfel och gäller vid normal användning.

Returinstruktion
Känns dina varor som du handlat från hemtex.se inte helt rätt?
Ingen fara! Du har öppet köp och bytesrätt i 30 dagar från dess att du mottagit dina varor. Du får packa upp och titta på varorna, men både produkten och förpackningen ska bifogas i originalskick, med eventuella etiketter kvar. 

Det finns två enkla sätt att returnera på, antingen kostnadsfritt i butik eller skicka in returen till oss. Om du skickar in din retur tar vi en avgift på 69 SEK för returhanteringen. Skrymmande varor, så som möbler och gardinstänger över 120 cm, kan enbart returneras i butik och kan ej skickas tillbaka till oss.

Har du köpt din vara i butik måste den returneras i någon av våra butiker.

 

Så här returnerar du i butik:
Ta med dina varor till butik och ange ditt ordernummer som du hittar i orderbekräftelsen som du fick i samband med ditt köp. Det är kostnadsfritt att returnera i butik.

Så här skickar du in en retur:
På Hemtex.se kan du registrera din retur under ”Mina Sidor”. Om du saknar tillgång till ”Mina Sidor”, kan du enkelt skapa ett konto hos oss. Du kan även kontakta kundservice via e-post kundservice@hemtex.se eller via telefon 033 - 20 84 00, så hjälper vi dig med din retur. Ange ditt ordernummer, för- och efternamn i ditt meddelande till kundservice. Vi kommer att skicka en adresslapp och en retursedel via mejl till dig som du postar med din retur. Returkostnaden 69 SEK dras från det återbetalade beloppet.

Återbetalning
Återbetalning sker med samma betalsätt som du använde vid köpet. Alla återbetalningar för produkter köpta på Hemtex.se sker via Klarna. Du får alltså inga pengar tillbaka i butiken om retur sker i butik. Inom 30 minuter efter genomförd retur får du en returbekräftelse av Klarna. Observera att bearbetningen av transaktionen kan ta upp till 14 dagar.

Tack för att du handlar hos oss på Hemtex.