• Info
  • Öppet köp & Retur

Ångerrätt, Öppet köp och bytesrätt

Öppet köp

Har du ångrat dig helt eller vill du byta till något annat? Inga problem. Du har öppet köp och bytesrätt i 30 dagar. Ta bara med kvitto och eventuell förpackning. Öppet köp gäller inte presentkort, metervaror, beställningsvaror, stora möbler märkta med "4-7 arbetsdagar" eller om du använt produkten.


Reklamation
Upptäcker du ett fel på din vara byter vi givetvis ut den mot en felfri. Reklamationsrätten innefattar alla former av fabrikationsfel och gäller vid normal användning.

Returinstruktion
Känns dina varor som du handlat från hemtex.se inte helt rätt?
Ingen fara! Du har öppet köp och bytesrätt i 30 dagar från dess att du mottagit dina varor. Du får packa upp och titta på varorna, men både produkten och förpackningen ska bifogas i originalskick, med eventuella etiketter kvar. 

Det finns två enkla sätt att returnera på, antingen kostnadsfritt i butik eller skicka in returen till oss. Om du skickar in din retur tar vi en avgift på 69 SEK för returhanteringen. Skrymmande varor, så som små möbler och gardinstänger över 120 cm, kan enbart returneras i butik och kan ej skickas tillbaka till oss.

Har du köpt din vara i butik måste den returneras i någon av våra butiker.

 

Så här returnerar du i butik:
Ta med dina varor till butik och ange ditt ordernummer som du hittar i orderbekräftelsen som du fick i samband med ditt köp. Det är kostnadsfritt att returnera i butik.

Så här skickar du in en retur:
På Hemtex.se kan du registrera din retur under ”Mina Sidor”. Om du saknar tillgång till ”Mina Sidor”, kan du enkelt skapa ett konto hos oss. Du kan även kontakta kundservice via e-post kundservice@hemtex.se eller via telefon 033 - 20 84 00, så hjälper vi dig med din retur. Ange ditt ordernummer, för- och efternamn i ditt meddelande till kundservice. Vi kommer att skicka en fraktsedel som QR-kod via Postnord. Koden visar du hos ombudet som skriver ut fraktetiketten åt dig. Glöm inte att spara inlämningskvittot, det är ditt bevis på att du har returnerat. Returkostnaden på 69 SEK dras från det återbetalade beloppet.

 

Ångerrätt (Stora möbler)

Vi hoppas att du blir nöjd med din vara, men skulle du ångra ditt köp lämnar vi 14 dagar ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Ångerrätten ger dig som privatperson rätt att, utan extra kostnad, kontrollera produkten innan den returneras inom ångerfristen. Om produkten endast har testats eller kontrollerats på samma sätt som i en vanlig butik, har du rätt till hela köpesumman och återbetalning av fraktkostnaden. Om produkten har använts (under ångerfristen) och detta har lett till en minskning av värdet, kommer Hemtex AB att göra ett avdrag i köpesumman motsvarande den objektivt minskade värdet på varan, innan resten av köpesumman och fraktkostnaden återbetalas. Du har 14 dagars ångerfrist från den dag du har mottagit varan. Om du inte vill behålla varan måste du returnera den så snart som möjligt efter mottagandet.

Kunden betalar returfrakten, och möbeln måste returneras i originalförpackningen.

Byta/returnera möbler och större varor genom att skicka tillbaka till webbutiken:

Det gäller särskilda regler för retur av möbler och större varor som köpts på Hemtex.se. Om du är osäker på hur din vara klassificeras kan du kontakta kundservice@hemtex.se. Vid användning av ångerrätten för retur av stora möbler måste du kontakta Hemtex Kundservice. Retur kan inte göras via Mina sidor eftersom hämtning måste bokas av Hemtex. Kunden betalar returfrakten, och möbeln måste returneras i originalförpackningen. Kontakta kundservice på kundservice@hemtex.se eller telefon: 033-208400.

Om originalförpackningen är bruten ansvarar du själv för att varan är väl förpackad för transport. Transportören kan vägra ta emot varor som uppenbart har bristfällig förpackning. Alla returnerade varor kommer att inspekteras vid mottagandet för att fastställa eventuell minskning av retursumman.

Om varan returneras med skadad eller saknad originalförpackning, eller om varan inte ser ut som ny, kommer det att bli en minskning av retursumman enligt följande satser:

Skada på förpackning eller saknad av originalförpackning ger minst 25% minskning av retursumman. Skada på vara eller om varan ser ut som använd ger minst 50% minskning av retursumman.

Varor som levereras platt (t.e.x bordsskiva)vara som har monterats ger minst 50% minskning av retursumman. Varan ska returneras monterad. Demontera inte en vara som har monterats.

Återbetalning
Återbetalning sker med samma betalsätt som du använde vid köpet. Alla återbetalningar för produkter köpta på Hemtex.se sker via Klarna. Du får alltså inga pengar tillbaka i butiken om retur sker i butik. Inom 30 minuter efter genomförd retur får du en returbekräftelse av Klarna. Observera att bearbetningen av transaktionen kan ta upp till 14 dagar.

Tack för att du handlar hos oss på Hemtex.