Frottéfakta

Olika frottékvaliteter i vårt sortiment

I Hemtex Bada-sortiment finns handdukar och badlakan i många olika kvaliteter, för olika smaker och behov. Vi erbjuder allt från snabbtorkande spa-handdukar till lyxigt fluffig frotté från Hotel Selection.

Vår vanligaste kvalitet är öglefrotté som t.ex. i vår serie Living. En frotté kan också vara skuren och kallas då för velour. Velour har en sammetsliknade yta och används ofta till strandbadlakan för den mjuka känslans skull.

Vad är det för skillnad på Hemtex olika handdukar?

På Hemtex finns handdukar i olika kvaliteter och prisklasser. Vår prisvärda frotté från Living är tillverkad av kammad bomull med hög absorptionsförmåga.

Hotel Selection är vår lyxigaste frotté. Den är tillverkad i ett otvinnat och kammat bomullsgarn som ger en extra mjuk och fluffig känsla.

Handdukar och badlakan från både Living och Hotel Selection är BCI-märkt vilket betyder att produkten stödjer ansvarsfullt odlad bomull.

Varje säsong erbjuder Hemtex dessutom en ny kollektion av mönstrade handdukar i egen design. Dessa handdukar är jacquardvävda eller har tryckta mönster. Mycket fina att kombinera med klassisk, enfärgad frotté!

Ska man torktumla sina handdukar?

Absolut! Torktumlade handdukar blir mjuka och fylliga.
Läs alla våra skötselråd om frotté här!

Ett enkelt handdukstips

Rulla ihop små handdukar, lägg dem i en korg och erbjud dina gäster varsin handduk. Garanterat uppskattat!