Måttguide för plisségardiner

Måttanpassade plisségardiner är stilrena och diskreta med sina raka linjer och enkla design. De utgör ett modernt och flexibelt alternativ som tar upp minimalt med plats och föredras därför ofta av de som önskar fri sikt. Dessutom ger plisségardiner effektivt skydd mot solen. Det är viktigt att alla mått är noggrant uppmätta för att säkerställa att den måttanpassade plisségardinen passar perfekt till ditt fönster. Om de angivna måtten är felaktiga kan produkten INTE returneras. Därför är det viktigt att mäta noggrant och dubbelkolla måtten för att säkerställa att det är rätt.

Vanliga frågor - plisségardiner

Vad är skillnaden mellan enkla och dubbla plisségardiner?

 • Enkelt lager med tyg:
  • Dessa tyger är alla märkta med PT i konfiguratorn. Det innebär att de har synliga hål för snöre. Om du väljer ett ljusblockerande tyg kan dock lite ljus tränga igenom hålen, och gardinen blir inte helt mörkläggande.
 • Dubbelt lager med tyg:
  • Dessa tyger är alla märkta med HC i konfiguratorn (HoneyComb). Det dubbla tyget döljer snören och luften mellan lagren ger en isolerande effekt som sparar energi och dämpar ljud. Om du dessutom väljer ett ljusblockerande tyg kommer frånvaron av synliga hål göra gardinen helt mörkläggande.

Hur monterar jag plisségardinen?

 • Följ enkla steg i monteringsanvisningen som följer med produkten. Den här guiden ger detaljerade instruktioner för en framgångsrik montering.

Vad ingår i gardinpaketet?

 • När du köper en av våra plisségardiner ingår standardmonteringsanordningar för installation. Observera att skruvar inte ingår. Det är viktigt att du själv undersöker vilka skruvar som passar bäst för underlaget du vill montera gardinen på. Detta säkerställer en stabil montering.

Hur mäter jag korrekt?

 • De mått du anger är de slutgiltiga måtten som den färdiga gardinen ska ha, inklusive eventuella beslag eller tillbehör. För att få exakta mått kan du ladda ner mätguider. Läs mer om hur du mäter rätt för trådlös plisségardin med snöre här eller upp & ned-plisségardin här

Kan jag ha breda plisségardiner?

 • Ja, du kan ha breda plisségardiner, men det är viktigt att vara medveten om att för upp & ned-plisségardiner som är bredare än 140 cm kommer det att vara en böjning på 0,7 cm. Detta innebär att både över- och underlisten kan böjas något.

Kan jag låta plisségardinerna hänga nere när jag är på semester?

 • För att hålla plisségardinerna i gott skick rekommenderar vi att du använder dem regelbundet. När du är borta under en längre tid är det bäst att hålla gardinerna uppe. Om plisségardinen har varit neddragen under en längre tid kan tyget bli löst och svårt att lyfta. Detta är vanligt när tyget sträcks över tid, men det kan åtgärdas genom att lyfta och sänka gardinen flera gånger. Detta kommer att hjälpa tyget att återgå till sitt ursprungliga tillstånd och fungera optimalt. Detsamma gäller om gardinen har varit uppe under en längre tid, vilket kan göra att den tenderar att dra upp sig när den sänks igen. Detta kan också justeras genom att lyfta och sänka gardinen flera gånger.