Vilka tyger finns det

När det gäller solskydd är valet av tyg avgörande för att uppnå önskade effekter och funktionalitet. Här är olika typer av tyg och deras viktiga egenskaper:
  1. Transparenta tyger: Detta tyg bevarar utsikten och minskar insyn på dagtid. Observera att det kan vara mer insyn på kvällen när det är mörkt ute och ljust inne.

  2. Ljusfiltrerande tyger: Detta tyg släpper in naturligt dagsljus samtidigt som det skyddar mot insyn. Idealiskt för att skapa en ljus och öppen miljö.

  3. Ljusdämpande tyger: Ett ljusdämpande tyg filtrerar bort det mesta av ljuset, men släpper igenom en del ljus så att det inte blir helt mörkt. Kan användas både i sovrum och vardagsrum om man vill undvika reflexer på TV- och datorskärmar.

  4. Mörkläggande tyger: Ett tyg som blockerar allt ljus, perfekt för att skapa mörka rum, särskilt lämpligt för sovrum eller vardagsrum där skärmbeläggning är nödvändig.

  5. Duo-tyg (Randig effekt): En innovativ lösning med tvärgående ränder som ger användaren kontroll över ljusintaget. En hybrid mellan rullgardin och persienn.

  6. Screen-tyg: Minskar insyn på dagtid och bevarar samtidigt utsikten. Observera ökad insyn på kvällen vid inomhusbelysning. 
  7. Enkelt lager med tyg: Dessa tyger är alla märkta med PT i konfiguratorn. Det innebär att de har synliga hål för snöre. Om du väljer ett mörkläggande tyg kan dock lite ljus tränga igenom hålen, och gardinen blir inte helt mörkläggande.

  8. Dubbelt lager med tyg: Dessa tyger är alla märkta med HC i konfiguratorn (HoneyComb). Det dubbla tyget döljer snören och luften mellan lagren ger en isolerande effekt som sparar energi och dämpar ljud. Om du dessutom väljer ett mörkläggande kommer gardinen att bli helt mörkläggande.