Välj rätt säng för ditt behov

För oss är inte sängen endast en plats för att sova på. Sover vi gott så lever vi också gott och det är denna filosofin som ligger till grund för utvecklingen av sängarna från Nordic Rest. Våra sängar är producerade med avancerad fjäderteknologi för att kunna ge anpassat stöd där kroppen behöver det som mest. I tillägg så är madrasserna tillverkade i ett material som andas och överdraget är tillverkat av hållbara kvalitetstextilier. Vi hoppas att du ska sova så gott som du bara kan under det som kan kallas ”dygnets viktigaste timmar”. God natt. God morgon.

Vilken fasthet ska jag välja?

Det kan vara svårt att veta vilken typ av fasthet man ska välja till sin madrass och vad som passar dig och din kroppstyp. Om madrassen upplevs för hård eller för mjuk så kan det göra att du sover oroligt och rör dig mycket i sömnen. Det finns några enkla saker att ta reda på innan du väljer madrass, till exempel om du brukar sova på sidan eller på ryggen, din egen kroppsvikt och om du sover stilla eller rör mycket på dig i sömnen. OM du är osäker på vilken fasthet du ska välja så rekommenderar vi att hellre välja en madrass som är för fast än för mjuk.

Vad menas med att madrassen har ”zonindelad fjäderteknologi”?

Vad som är en bra säng är induviduellt men tekniskt sett är definitionen av en bra säng att ryggraden ska få vila och vara i rätt position när du ligger på madrassen. En madrass som anpassar sig efter dina olika kroppsdelar ger bättre sömn och en högre upplevelse av god komfort. En zonindelad madrass har mjukare zoner för skuldror och höfter och fastare zoner för huvudet och midjan. På detta sätt anpassar sig madrassen efter din kropp och ger dig det bästa stödet där du behöver det. Kroppsvikten påverkar stödet i madrassen och antalet zoner som madrassen är indelad i kan ge dig upplysning om hur exakt stödet kommer att vara. Ju fler zoner, desto mer anpassar sig madrassen efter just din kropp.

Du kan hitta zonindelad fjäderteknologi i vår Basic bed och Plus bed.

Vad menas med att madrassen har adaptiv fjäderteknologi?

En madrass som har adaptiv fjäderteknologi består av pocketresår i två olika nivåer vilket betyder att den ger samma, optimala stöd oavsett kroppsvikt. Madrassens fjädring anpassar sig efter den personen som ligger på madrassen så att de korta fjädrarna aktiveras och ger extra stöd för de som väger mer och de längre fjädrarna balanserar stödet som behövs för någon som väger mindre. Spiralfjädrarna är insydda i små fack och hela madrassen har en sömlös design.


Du hittar adaptiv fjäderteknologi i vår Premium bed.

Våra sängar

I vår kollektion av sängar hittar du något i alla prisklasser, med olika stöd, flera fasthetsnivåer och för alla kroppstyper. Sängarna är utvecklade i samarbete med europeiska möbelexperter och byggda efter skandinaviska hantverkstraditioner och standarder. Med en rejäl konstruktion och kvalitetsmaterial rakt igenom får du en riktigt skön säng som håller i många år framöver.

Så förlänger du livslängden på din säng

Våra kontinentalsängar har bäddmadrass med avtagbart överdrag som går att tvätt i 40 grader. Överdraget behöver stäckas i vått tillstånd då fiberfyllningen har en tendens att krympa vid tvätt. Att använda torktumlare till överdraget rekommenderas inte. För Duo Daybed rekommenderar vi att använda madrasskydd till bäddmadrassen då överdraget på den inte är avtagbart. På detta sätt kan du enkelt hålla sängen ren och fräsch genom att tvätta madrasskyddet. Impregnera möbeltextilierna med Guardia textilimpregnering för att förebygga fläcka och fuktskador. Tvätta med jämna mellanrum eller vid behov med Guardian skumrengöring.