Klassisk jul

Klassisk jul

Traditionsenligt finner vi här det röda och gröna julpyntet. Det ska vara en mysig, nostalgisk och varm känsla. Inspirationen är hämtad från den autentiska och traditionsrika julen vi alla känner till. Vi har alla våra egna minnen och tankar som kan implementeras i inredningen så här finns det utrymme för personlig prägel!

  Hantverkstraditioner såsom broderi, stickat och tovad ull är centrala delar i den klassiska julen. Varma ullplädar i klassiska rutor till exempel. Granar, girlanger och vackra, gröna kransar blir pricken över i:t. Vi älskar också julkulor i olika färger och former – de behöver inte bara hänga i julgranen!

   Tid för julbord!

   Vi dukar bordet med en snygg julduk, broderade tygservetter och matchande servettringar. Du kan också använda blommor och blad eller kottar som på servetterna. Julkulor och ljusslingor är perfekta som bordspynt och handskrivna placeringskort lägger till en extra touch av kreativitet.

     Hitta dina favoritgardiner!

     Vi byter ut gardinerna både i vardagsrummet och i köket för att markera att julen är här. Fina, röda sammetsgardiner är ett bra val då de har ett fint fall och skapar en varm och mysig känsla i rummet. Du kan också välja mönstrade gardiner och/eller gardiner i bomull eller linne.

      Det är mysigt att ta in lite julkänsla i sovrummet också – och givetvis också i gästrummet om du ska ha gäster över julen. Välj ett rutigt påslakanset och addera juliga prydnadskuddar så kommer du långt. Jultomtar och julstrumpor är också väldigt mysigt att pynta med.

       Våra påslakan i flanell är tillverkade av 100% bomull och kännetecknas av att ytan är borstad. Flanell känns varmt och mjukt mot huden och passar perfekt för kalla nätter eller för dig som fryser lätt. Vi har påslakanset i både garnfärgad bomull och garnfärgad flanell. Det betyder att garnet i tyget är färgat innan vävning, något som gör att påslakanet håller färgen bättre och gör det extra mjukt och härligt.