Klassisk jul

Klassisk jul

Här hittar vi den traditionella julstilen för hemmet. Klassiskt rutigt kombineras med blommotiv, och färgskalan präglas av julrött. Hantverkstraditioner som broderi, stickning, flätade korgar, ull, klassiska julmotiv, tomtar och kransar är viktiga inslag i denna traditionella stil.

Mysigt, julpyntat sovrum

Ett klassiskt sovrum i julens färger - rött, grönt och beige. Flanellpåslakanset med julfärger och motiv är alltid en vinnare under den kalla årstiden. Annars går vi för sängkläder i bomull och satin, som är otroligt sköna att sova i. Ett påslakanset med rutor skapar ett nostalgiskt julsovrum. Ett vanligt rött set sätter också den rätta julstämningen, och kan enkelt kombineras med andra mönster, som broderade blommor eller tryckta julmotiv.

Jul i vardagsrummet

Ingenting skapar julkänsla i vardagsrummet som röda julgardiner! Vår önskan är att ha det mysigt i varje hörn, så vi använder gran och kottar, julkulor och ljus på alla små bord, hyllor och fönsterbrädor. Det ska också finnas gott om prydnadskuddar i olika textilier. Du kan antingen gå för det traditionella, som broderade mönster av fina och detaljerade julmotiv i kombination med enfärgade, randiga eller rutiga kuddar. Eller så kan du satsa på en lite mer humoristisk inredning – som ornament med handritade motiv, söta tomtar och mysiga citat.

Välkommen till bords

Gör julmiddagen lite extra mysig i år med nostalgiskt mönstrade dukar och matchande servetter. Skapa en högtid med röda dukar, drinkunderlägg med julmotiv, ljus och stora vaser med en dekorativ bukett. Dekorera med inslag från naturen – kottar och äkta grangrenar gör sig bra både som bordsdekorationer och som dekor på andra ställen i huset. Doftar gott det gör det också!