Basic plisségardin m/snöre 25mm dubbel multi - 25 mm multi - 1
Basic plisségardin m/snöre 25mm dubbel multi - 25 mm multi - 2
Basic plisségardin m/snöre 25mm dubbel multi - 25 mm multi - 3
Basic plisségardin m/snöre 25mm dubbel multi - 25 mm multi - 4
1 / 4
Anpassa denna produkt
Basic plisségardin m/snöre 25mm dubbel multi - 25 mm multi - 1 - Miniatyr
Basic plisségardin m/snöre 25mm dubbel multi - 25 mm multi - 2 - Miniatyr

Made to measure, Dekosol

Basic plisségardin m/snöre 25mm dubbel multi - 25 mm

Pris från: 822,85 kr
Fritt hängande klassisk plisségardin med snördrag.
Onlinelager - i lager
Leveranstid: 5 veckor
Denna produkt måste anpassas innan köp. Gör dina färgval, anpassa storlek och tillbehör för att komma vidare i köpprocessen.

Fritt hängande klassisk plisségardin med snördrag. Kan levereras i bredder upp till 300 cm x höjd 270 cm (beroende på tyget). Levereras med vita skenor och plastvägg-/takfästen.

Gardinen levereras i dubbla tyglager, även kallat honeycomb på grund av dess bikupastruktur.
Det gör att det inte finns några synliga hål i plisségardinen och om du väljer ett ljustätt tyg kommer det att vara helt ljustätt. Finns i bästsäljande färger i ljusfiltrerande, transparent och ljustätt tyg.

 

Vad är skillnaden mellan enkla och dubbla plisségardiner?

  • Enkelt lager med tyg:
    • Dessa tyger är alla märkta med PT i konfiguratorn. Det innebär att de har synliga hål för snöre. Om du väljer ett mörkläggande tyg kan dock lite ljus tränga igenom hålen, och gardinen blir inte helt mörkläggande.
  • Dubbelt lager med tyg:
    • Dessa tyger är alla märkta med HC i konfiguratorn (HoneyComb). Det dubbla tyget döljer snören och luften mellan lagren ger en isolerande effekt som sparar energi och dämpar ljud. Om du dessutom väljer ett mörkläggande kommer gardinen att bli helt mörkläggande.

 

Om du ska montera en plisségardin på en invändig fönsterkarm med dubbla tyglager, även kallat honeycomb, MÅSTE det finnas ventilation i sidorna när det monteras på invändig fönsterkarm. Annars kan fönstret spricka. Vi rekommenderar att du drar av 1,4 cm på varje sida = totalt 2,8 cm, som måste dras av från nischmåttet.

För att säkerställa optimal funktion på din plisségardin rekommenderar vi att du använder den regelbundet. När du är borta under längre perioder rekommenderar vi att du håller dina trådlösa gardiner i uppfällt läge. I fall där plisségardinen är neddragen under längre tid kan tyget bli stramt och motstå upplyftning. Detta är ett naturligt tillstånd när tyget har sträckts ut över en längre tid. Det är ett tillfälligt tillstånd som kan korrigeras genom att höja och sänka gardinen flera gånger. Det samma gäller om gardinen står i uppfällt läge under längre tid. Detta kan leda till att gardinen tenderar att dra sig upp över önskad position när den sänks igen. Detta kan också korrigeras genom att höja och sänka gardinen flera gånger. Läs mer om hur du mäter här!

Tips – vid beställning i butik, mät gärna hemma och ta med eventuell bild, så kan vi hjälpa dig på bästa sätt!

Fraktalternativ

Uthämtning i butik – hämta varorna i din valda Hemtex-butik. För specialbeställda varor är leveranstiden cirka 5 veckor.

Hemleverans till privatadresser via PostNord. För specialbeställda varor finns en fast fraktkostnad på 300 kr. Leveranstid är cirka 5 veckor.

Vänligen notera att våra måttbeställda produkter inte omfattas av vår returpolicy. Ta din tid och se till att du är helt nöjd!

Hur mäter jag?

Läs mer om mätning av plisségardiner här
Måttguide för plisségardiner med snöre

Om du ska montera en plisségardin på insidan av fönsterkarmen rekommenderar vi att du drar av 5-10 mm i bredd om du beställer en plisségardin med enkelt veckat tyg. Vid montering i fönsterkarmen uppstår alltid en liten glipa i gardinens bredd på grund av utrymmet som monteringsfästena tar, inne i fönstret. För att uppnå en tätare lösning rekommenderas det att montera gardinen utanför fönsterkarmen, då detta minskar risken för ljusinsläpp.

Om en plisségardin med dubbla tyglager, även kallat honeycomb, beställs, SKA det finnas ventilation i sidorna när den monteras på insidan av fönsterkarmen. Annars kan fönstret spricka. Vi rekommenderar att det dras av 1,4 cm på varje sida = totalt 2,8 cm, som måste dras av från nischmåttet. Vid montering i fönsterkarmen uppstår alltid en liten glipa i gardinens bredd på grund av utrymmet som monteringsfästen tar, inne i fönstret. För att uppnå en tätare lösning rekommenderas det att montera gardinen utanför fönsterkarmen, då detta minskar risken för ljusinsläpp.

Montering trådlös och med snöre

Upp & ned-plisségardinen, trådlös och med snöre, monteras enkelt i toppen av listen. Den trådlösa gardinen justeras uppifrån och ner och nerifrån och upp genom att höja och sänka topp- och bottenlisterna.

Plisségardinen med snöre har ett snöre på varje sida och justeras uppifrån och ner och nerifrån och upp med de två snörena.

Montering

Monteringsanvisning för plisségardiner med snöre

Observera att för denna typ av plisségardin kommer det att finnas extra genomgående trådar för bredder över 120 cm. Dessa trådar kommer att vara synliga när gardinen är neddragen från toppen. Se exakt översikt över antalet trådar nedan:

Trådlös plisségardin

Minsta bredd mm      Högsta bredd mm      Antal trådar

       200                            1200                           2

       1201                           2500                          4

Trådlös plisségardin upp & ned

Minsta bredd mm       Högsta bredd mm      Antal trådar

        200                             1299                         2 

        1300                           2500                         4

Vad ingår med plisségardinen?

När du köper våra upp & ned-plisségardiner (utspänd modell) medföljer monteringsfästen för montering på insidan av fönsterkarmen. Om du vill montera gardinen utanför eller på en svängbar fönsterram måste du köpa monteringsfästen separat. Om du väljer plisségardiner som bara fästs i topplisten medföljer fästen för montering i taket eller väggen. Alla våra produkter levereras med monteringsanvisningar, men skruvar medföljer ej, dessa måste köpas separat.

Inspireras av våra kunder @hemtex

Rekommendationer