Aktuella återkallelser

Produktsäkerhet är av högsta prioritet för oss på Hemtex. Alla våra produkter är testade och uppfyller gällande standarder och lagstiftning. Vi väljer att återkalla en produkt om den mot förmodan skulle kunna medföra en risk för våra konsumenter. Läs mer om återkallade produkter nedan och kontakta kontakta kundservice eller din butik om du har några frågor.

5/11/2019
Återkallelse av Pytte ljus, artikelnummer 151711 191

Anledningen till återkallelsen av ljuset Pytte (151711 191) är att metallbehållaren runt ljuset kan bli för varm när ljuset eldas och skada underlaget. Känsliga underlag kan därför få brännmärken vilket ytterst kan innebära en brandrisk.

Hemtex tar händelsen på stort allvar och uppmanar de kunder som köpt ljusen att sluta att använda ljusen och lämna tillbaka dem i någon av Hemtex butiker med full återbetalning. Vid inlämnande av produkten utgår full återbetalning utan krav på kvitto.

 

Produktsäkerhet är av högsta prioritet för oss på Hemtex. Alla våra produkter är testade och uppfyller gällande standarder och lagstiftning. Trots detta har vi fått rapporter om att metallbehållaren blir för varm, vilket kan ge brännmärken på känsliga underlag och ytterst innebära en brandrisk. Som säkerhetsåtgärd återkallar vi därför ljuset Pytte även om ingen brand inträffat.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan orsaka dig och tackar dig för att du hjälper oss i vårt säkerhetsarbete.

Välkommen att kontakta kundservice om du har några frågor.