Recept-grillad aubergine.jpg

Recept: Grillad aubergine

Ingredienser
400 g aubergine (en stor aubergine)
Olivolja
Salt
Peppar

Grillad aubergine är det perfekta tillbehöret för alla sommarens grillrätter. Det är väldigt enkelt att göra och imponerar med sin utsökta smak som tar oss till södra regioner. Om du kompletterar med tunna skivor bacon ovanpå den grillade auberginen och serverar tillsammans med focaccia blir det en fullfjädrad lunchrätt!


Gör så här:

  1. Dela aubergine i ca 1 cm tunna skivor, skär på längden eller tvären. Skär försiktigt ett rutmönster i snittytan på varje skiva.
  2. Strö över lite salt och låt skivorna stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter tills en del av vätskan runnit ur.
  3. Pensla skivorna med olivolja, strö över nymald peppar och örter efter eget val. Vi rekommenderar att använda oregano eller timjan.
  4. Lägg skivorna på grillen eller i en form för ugnen. Sätt ugnen på 200C och placera formen i mitten. Vänd skivorna när de börjar mjukna och få lite färg, det tar cirka 20 minuter i ugnen. Lägg upp skivorna på ett fat för servering. Avsluta med att lägga över färska örter före servering. Klart!
Favoriter
Logga in