Så dekorerar du din julgran

Så dekorerar du din julgran

Den där efterlängtade julstämningen kommer ofta när granen äntligen är färdigpyntad. Vilken stil föredrar du, klassisk, enkel och stilren eller mer modern? Här får du tipsen för olika stilar av julgran. Vi har alla våra egna jultraditioner, vissa klär julgranen på julafton, medan det för andra är klart från första december. Det finns också många sätt att dekorera trädet så att det passar ditt hem, dina traditioner och din smak. Här är våra bästa tips för julgranspynt inspiration för finaste julgranen.

Klassiskt röd julgran

Den klassiska röda julstilen är en säker vinnare varje år, men det betyder inte att det inte finns plats för lite förnyelse! I år går vi för julgranskulor och dekorationer i retrostil, i den traditionella paletten med rött, djupgrönt och guld. För variation och djup har denna stil julgranskulor både i olika storlekar och med olika former, som kottar och stjärnor.

 

 

Grönt, guld och glittrande julgran en elegant, men mjuk och stämningsfull julstil, med mycket sammet och glitter. Mörkgrönt och blott dominerar i år och guld ersätter det vita som man använt mycket tidigare år. Julkulorna ska vara i olika former och storlekar och blanda gärna glitter, högblanka och sammetskulor. Ett stilrent sätt att dekorera granen, som garanterar en god julstämning! Även här är årets pappersdekorationer såklart vackra.

Tips! Julkulor behöver inte bara hänga i granen! De går att hänga i taket, är fina som fönsterdekorationer och är perfekta för bordsdekorationer och som bordskort. 

 

 

Glamorös julgran

Denna jul trendar en ny stil som har en elegant och feminin färgpalett. Vackert, djupt vinrött tillsammans med puderrosa, med inslag av vackra blommor skapar en imponerande festlig julgran! Julgranskulorna är oftast av olika material som matt glas, sammet och papper. Var generös med kulorna och häng dekorationen hårt för ett fylligt och vackert resultat, och blanda härliga julljus med de vackra blommorna!

 

 

Naturinspirerad julgran

Den nordiska minimalistiska stilen passar i de flesta hem. Här är en enkel stil med vita, beige och bruna toner, med inslag av grönt. Trädet kan lika gärna vara en vacker kvist, eller ett mindre träd. För att skapa en liten högtidskänsla väljer vi även inslag av sammet och lite glitter. Men granen ska vara enkel, lugn och harmonisera med den andra naturliga julstilen som du kan läsa mer om här.