Medelhög kudde

Medelhöga kuddar är bra om man sover på rygg eller vrider sig mycket i sömnen. Stoppningen bör ligga runt 500 gram.

Dunkudde

En dunkudde andas. Det innebär att den absorberar fukt och reglerar överskottsvärme från kroppen när du sover. De vanligaste dunsorterna är gåsdun och anddun. Gåsdun är mjukare och anses lite mer exklusivt. Många kuddar innehåller också en viss andel fjäder. En större andel fjäder ger en fastare kudde.

Vill du ha en mjuk dunkudde bör du välja en som innehåller mycket dun och lite fjäder, som Anton medel med en hög andel anddun. Kudden Alvin medel ger en extra mjuk och lyxig känsla då den innehåller hela 90% exklusivt gåsdun.

Fiberkudde

En kudde med syntetfyllning är lättskött och håller formen länge. De vanligaste syntetfibrerna är hålfiber, bollfiber och mikrofiber. Olika fibrer ger kudden olika egenskaper. Hålfibrer gör kudden lätt och jämn till formen. Bollfibrer gör kudden spänstig och formbar. Mikrofiber har en känsla som påminner om dun.

Föredrar du syntetstoppning har vi kuddar av bollfiber som är lite fastare och gör kudden lättare att fluffa upp, som till exempel Filip medelhög är fylld med mikrofiber av polyester som istället ger en mjukare och mer dunlik känsla.