Sängkläder i Linne

Linne - vackert, klassiskt och praktiskt material

Det finns både rent estetiska och krasst praktiska argument för att välja ett påslakanset i linnekvalitet. Till att börja med är det ett väldigt vackert och klassiskt material, som lätt för tankarna till en säng bäddad på ett pensionat eller hotell modell bättre. Känslan av kvalitet är påtaglig och ett påslakanset i linne får en speciell glansig lyster som andra material har svårt att matcha. Linnet har som sagt också praktiska fördelar, inte minst när det kommer till tvätt och skötsel.

 

Varför Linne?

Påslakan i linne luddar inte heller och har därför förmågan att se nästan nya ut efter en lång tids användning, förutsatt att du tvättar och sköter dem rätt. Slutligen kan nämnas att linne är ett material som är förhållandevis komplicerat att framställa jämfört med exempelvis bomull, och följaktligen är våra linnepåslakanset också lite dyrare. Du hittar vårt linnesortiment i våra butiker och i vår webbshop.

 

Tvättråd Linne

Tvätta dina sängkläder i linne i 60 grader C. Linne tål att centrifugeras men tänk på att ju högre centrifugering, desto skrynkligare blir tyget. Låt sedan tyget dropptorka för bästa resultat. Linfibern torkar fort själv och det finns risk den förstörs när den börjar bli torr samtidigt som den slungas runt i torktumlaren.

Se hela vårt sortiment av sängkläder och vårt utbud av påslakan i linne. I vår film tipsar vi om hur du kan göra bäddningen ännu finare- linnelakan som överkast.