Plisségardiner - ett modernt och flexibelt alternativ till persienner.

Guide: Plisségardiner

Plisségardinen kan väljas utifrån funktion och behov. Den kan fällas ihop helt, så att utsikten blir fri, samlas på mitten – eller dras ut helt och täcka hela eller delar av fönstret.

En plisségardin är enkel att montera och tar lite plats. Välj mellan ljusfiltrerande och mörkläggande plisségardiner, antingen med tyg i ett eller två lager (dubbelt tyg), som är både ljuddämpande och energibesparande.

Den stillastående luften mellan tyglagren har en isolerande effekt som stänger ut vinterkylan såväl som sommarvärmen. Dubbel plisségardin har inga synliga hål eller trådar och är 100% mörkläggande. Våra plisségardiner finns i bredderna 40–160 cm och i höjder upp till 210 cm. Vi har även plisségardiner som passar till verandadörrar.

Våra modeller av plisségardiner

Barnsäker
Barnsäkerhet är viktigt för oss och vi uppfyller den europeiska standarden EN12130. Denna standard syftar till att minska risken för olyckor. Alla våra produkter saknar snören och är därför också barnsäkra. Läs mer om barnskydd här.

 

Klipp till önskad bredd
De flesta modeller kan klippas till önskad bredd om du inte hittar en bredd som passar till ditt fönster. Topp- och bottenlisten måste kapas med en bågfil och tyget måste också klippas till rätt bredd.