Rullgardiner

Guide: Rullgardiner

Om du vill ha det helt mörkt när du sover är en rullgardin i sovrummet den bästa lösningen. Rullgardiner är det mest effektiva solskyddet och det finns helt mörkläggande modeller. Vi har också ljustransparenta rullgardiner som släpper in ljus.

Mörkläggande rullgardiner
Mörkläggande rullgardiner passar som solskydd i alla rum och gör rummet mörkt och behagligt även när sommarkvällarna/-nätterna är ljusa. Rullgardinen levereras både med kedjedrift och utan snören. Modellen utan snören har en unik "softclose"- mekanism som gör att ett litet ryck gör att gardinen rullas upp tyst och långsamt.

Transparenta rullgardiner
Transparenta rullgardiner är perfekta för vardagsrummet och ger ett enkelt och stilrent uttryck. Tea transparent rullgardin är en rullgardin med kedjedrift i stål och med bottenlist i aluminium, vilket gör att den är dekorativ och passar fint i vardagsrum. Våra rullgardiner har antingen fjädring eller kedjedrift och finns i många bredder och längder.

Installation av rullgardin
Rullgardinerna kan monteras både i taket och på väggen. Du kan också välja att hänga rullgardinerna i fönsterkarmen eller utanpå. Alla våra rullgardiner är 185 cm långa, så att de också passar över dörrar eller andra platser där du vill ha täckning nästan hela vägen ner till golvet. Om ditt fönster är smalare än rullgardinens standardmått kan du enkelt klippa till gardinen till önskad bredd (OBS! Det går inte att klippa alla rullgardiner). Använd en bågfil för att kapa den ihåliga aluminiumstången och klipp tyget med en bra sax.

En vit rullgardin är fin och diskret mot vita väggar. Om du har plats kan du montera den bakom en gardinstång så att den blir nästan osynlig. För ett enkelt och stilrent uttryck kan du välja att endast ha rullgardinen i fönstret. Du kan också kombinera den med gardiner om du har dragiga fönster eller för att skärma av ännu mer ljus.