Varma täcken

Brukar du bli frusen om natten behöver du ett varmt och tjockt täcke.

Ett täcke med mycket fyllning är varmare än ett täcke med lite fyllning, men det finns även andra egenskapar som kan påverka värmegraden i täcket - beroende på om du föredrar silkes, syntet- eller duntäcke.

 

Varma duntäcken

Varma duntäcken är tjocka och fluffiga. De bör ha en gramvikt på runt 800 gram oavsätt fyllning. Men fyllningen spelar också stor roll. Mycket dun i förhållande till fjäder gör täcket varmare, som i Disa varmt som har 90% anddun och 10% andfjäder. Vill du ha ett riktigt varmt täcke väljer du ett med exlusivt gåsdun vilket också gör täcket extra fluffigt och frasig, som täcket Wilma varmt. Alla våra varma duntäcken har kvadratsydda mellanväggar mellan tyglagren för att dunet dunet ska fördelas jämnt. Det hjälper till att behålla värmen samtidigt som det gör täcket ännu fluffigare.

 

Varma syntettäcken

Syntettäcken är luftiga och lättskötta. Våra varma syntettäcken har en gramvikt på 1200 gram men kan skilja sig åt beroende på vilket syntetfiber täcket innehåller. Ett spiralkrusat hålfiber finns i fibertäcket Ebba varmt. I täcket Ebba varmt är hålfibern mer kardad vilket ger täcket en dunliknande känsla. Yttertyget skiljer sig också lite på våra syntettäcken och de olika egenskaperna gör att de hamnar i olika prisklasser.