Inspiration till årets juldekorationer

Julpynt inspiration

När julen närmar sig och vi går in i den mörkaste tiden på året så är det trevligt med tända ljus och stämningsfullt julpynt. Sätt ihop grupper av julpynt, vaser och ljusstakar – ska det vara traditionellt i julrött, eller minimalistiskt i beige och vitt? Här hittar du inspiration till årets julpynt, oavsett stil.

Jul i varje vrå

Vad är väl mysigare än att pynta till julen? Vackra och stämningsfulla juldekorationer passar perfekt i hemmets alla vrår, oavsett om det är på fönsterkarmen, på en hylla eller på det dukade bordet.

Hitta din stil genom att kombinera juldekorationer

Juldekoration inspiration

Hitta din inspiration till årets julpynt genom artiklar och att söka runt bland årets kollektion, oavsett om det är till julgranen, ytterdörren eller till sovrummet. Du kan antingen hålla det diskret och enkelt genom att välja pynt i samma stil och färgtoner, eller gå på en charmig blandning av gammalt och nytt.

Julkulor är en klassiker i granen, tillsammans med ljus och annat pynt som passar sin stil. På borden, och i hyllor och fönsterkarmar, är det fint att pynta med dekorativt julpynt som små djur, änglar, kottar i guld och silver eller små träd. Kombinera ditt favoritpynt med levande ljus och en fin vas.

Sätt stämningen med ljus bland juldekorationerna

Det finns ingenting som skapar den lugna och härliga stämningen på samma sätt som levande ljus. Testa höga ljusstakar och stearinljus för ett elegant uttryck, eller grupper av blockljus som fokus i din dekoration.  Vi har också ett urval av lyktor som kan placeras både tillsammans och var för sig för att skapa stämningen som du söker.

Doftljus och dekorativa värmeljushållare är väldigt fina att dekorera med. Dessa är också mindre brandfarliga och mer barnvänliga då ljuset skyddas av glasbehållaren. Kom ihåg att vara noga med avstånd mellan ljus och dekoartioner runt om, läs gärna mer om våra ljusregler.

Julpynt i trappan och på golvet

Varför inte sätta en fin lykta och ett dekorativt träd i trappan eller vid eldstaden? Större dekorationer står fint på golvet, både i grupp och var för sig.