Fototips till Instagram

Picture perfect

Här tipsar vår stylist, Kim Marö, och vår fotograf, Peter Brundin, om hur du stylar och tar de snyggaste inredningsbilderna till Instagram. Hur du hittar rätt fokus, skapar en personlig stil och minnen för livet!

Peters fototips!

De finaste inredningsbilderna fotas i dagsljus. Ljuset är kallare än de varmgula tonerna från lampor. Oskärpa skapar dynamik i bilderna och ger dem en känsla av djup. Skapa oskärpa på detaljerna i bakgrunden. Eller tvärt om. Testa dig fram vad som blir snyggast. I bildredigerings-appar fixar du det mesta. Allt från solljus och spännande kontraster till snygga filter. Exempel på bra bildredigerings-appar är Snapseed och VSCO.

4 topptips
1. Ta många bilder. Ju fler desto större chans att någon blir riktigt bra.
2. Skapa dynamik med djup och vinklar.
3. Lek med kontraster och skuggor.
4. Använd filter som skapar rätt känsla.

Kims stylingtips!

Det bästa stylingtipset är att inte överstyla. Att inte ha för mycket saker framme. Det gör bilderna röriga. Fokusera istället på några få och utvalda inredningsdetaljer. Försök att alltid fånga en härlig känsla i bilden – solljus, en mysig frukost eller någon typ av rörelse. Ett tips är att hämta inspiration från bostadsannonser eller att kolla Pinterest.

4 topptips
1. Skapa ett snyggt stilleben, gärna med en kul detalj som sticker ut.
2. Hitta en bra mix av närbilder, människor och miljöer.
3. Se till att skapa en personlig stil.
4. Visa verkligheten som den är. Allt behöver inte vara perfekt.

Dela dina bilder med oss med #hemtex på Instagram
Publicerar du en fin bild med en Hemtex-produkt i ditt flöde? Använda gärna @hemtex. Då kanske den även dyker upp på hemtex.se. Följ oss här!