Caprese

Recept-caprese.jpg

Recept: Caprese

Ingredienser till caprese
4 stora tomater
1 förpackning mozzarella
Färsk basilika
Olivolja
Salt
Peppar

Caprese, även känd som tomatsallad, är en klassisk sommarfavorit för många. Köp gärna svenska tomater eller odla tomaterna själv hemma på fönsterbrädan eller utomhus - då smakar det extra gott. Caprese passar perfekt till lunch, som förrätt eller tillbehör till grillat.



Gör så här:

  1. Dela tomaterna och den färska mozzarellan i ca 1 cm tunna skivor.
  2. Lägg skivorna av tomat och mozzarella omlott på ett uppläggningsfat, låt skivorna delvis täcka varandra.
  3. Grovhacka färsk basilika och strö över tillsammans med nymalt salt och peppar.
  4. Slutligen ringla över olivolja och eventuellt vårt krämiga Balsamico Vinäger för extra smaksättning. Avsluta med att lägga över färska blad av basilika före servering. Klart!