• Erbjudanden
  • Sova
  • Bada
  • Äta
  • Inreda
  • Gardiner
  • Solavskärmning
  • Barn & Baby
  • Varumärken
  • Inspiration
  • Recept

    Grillad aubergine

    Ingredienser till grillad aubergine
    400 g aubergine (en stor aubergine)
    Olivolja
    Salt
    Peppar

    Grillad aubergine är det perfekta tillbehöret för alla sommarens grillrätter. Det är väldigt enkelt att göra och imponerar med sin utsökta smak som tar oss till södra regioner. Om du kompletterar med tunna skivor bacon ovanpå den grillade auberginen och serverar tillsammans med focaccia blir det en fullfjädrad lunchrätt!

    Gör så här:
    1. Dela aubergine i ca 1 cm tunna skivor, skär på längden eller tvären. Skär försiktigt ett rutmönster i snittytan på varje skiva.

    2. Strö över lite salt och låt skivorna stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter tills en del av vätskan runnit ur.

    3. Pensla skivorna med olivolja, strö över nymald peppar och örter efter eget val. Vi rekommenderar att använda oregano eller timjan.

    4. Lägg skivorna på grillen eller i en form för ugnen. Sätt ugnen på 200C och placera formen i mitten. Vänd skivorna när de börjar mjukna och få lite färg, det tar cirka 20 minuter i ugnen. Lägg upp skivorna på ett fat för servering. Avsluta med att lägga över färska örter före servering. Klart!



    Recept
    Caprese

    Ingredienser till caprese
    4 stora tomater
    1 förpackning mozzarella
    Färsk basilika
    Olivolja
    Salt
    Peppar

    Caprese, även känd som tomatsallad, är en klassisk sommarfavorit för många. Köp gärna svenska tomater eller odla tomaterna själv hemma på fönsterbrädan eller utomhus - då smakar det extra gott. Caprese passar perfekt till lunch, som förrätt eller tillbehör till grillat.

    Gör så här:
    1. Dela tomaterna och den färska mozzarellan i ca 1 cm tunna skivor.

    2. Lägg skivorna av tomat och mozzarella omlott på ett uppläggningsfat, låt skivorna delvis täcka varandra.

    3. Grovhacka färsk basilika och strö över tillsammans med nymalt salt och peppar.

    4. Slutligen ringla över olivolja och eventuellt vårt krämiga Balsamico Vinäger för extra smaksättning. Avsluta med att lägga över färska blad av basilika före servering. Klart!