Body&Mind - Yoga och hemmaträning

Vi har lanserat en yoga-kollektion! Skapa din eget yogastudio hemma. En liten hörna som bara är din, där du kan utföra några minuters morgonyoga, ta små andningspauser under dagen eller varva ner med kvällsmeditation före läggdags. Det räcker ofta med en yogamatta eller träningsmatta för att börja med – med tiden kan du kanske finna nytta av annan praktiskt stödjande utrustning, som sittkudde, yogablock och bolster. Läs gärna mer om hur du använder yoga- och träningsutrustningen. Här har du allt du behöver för hemmaträning:

Yogamatta med multifunktionell rem

Yogamattan är tillverkad av antibakteriell kork som är fäst på en gummiyta vilket ger den stabilitet på golvet. Det ger en behaglig träningsyta och känns mjuk mot huden och fötterna. Mattan ger ett bra grepp för olika yogapositioner och förhindrar att du glider under övningarna. och levereras med en praktisk bärrem som gör att du enkelt kan ta med dig mattan överallt. Remmen kan också användas för stretchövningar eller för att komma in i yogapositioner och hålla positionen stabil.

 

 

Yogablock

Ett yogablock ger bra stöd och stabilitet i yogapositionerna. Det är fast och kompakt, tillverkat av 100% naturmaterial, och hjälper dig att komma djupare in i positionerna. Ett sådant block är användbart både för nybörjare och mer erfarna inom yoga.

Massageboll och massagerulle

En massageboll är särskilt bra för ömma punkter mellan skulderbladen. Den kan enkelt användas mot väggen eller på golvet. Det kan vara bra att använda sådan massage efter träning eller efter en lång dag framför datorn. Vi har både enkla och dubbla massagebollar! En massagerulle har samma effekt, men för de större muskelgrupperna som lår och rumpa.

Meditationskudde och bolster

Vid meditation är det viktigt att sitta bekvämt och hitta lugnet. Denna dekorativa meditationskudde passar perfekt för en bekväm lotusposition eller som en mångsidig sittkudde. Den kan även användas tillsammans med Body & Mind yogasittkudde för extra stöd i en bekväm sittställning.

Det är också användbart med en mjuk och stödjande yogabolster. Den är bra att använda vid Yin Yoga, som knä- eller nackstöd, och är mycket användbar som positionsstöd för nybörjare.

Användning, underhåll och rengöring:

Se till att händer och fötter är torra och rena när du använder mattan och använd inte skor. För att få ett bra grepp på mattan eller blocket är det klokt att undvika handkräm, fotkräm eller oljor på huden. En något fuktig yta ger ett bra grepp, så var inte rädd för att svettas! Du kan också spraya lite rent vatten under händer och fötter för att undvika att halka.

Torka gärna av mattan eller blocket med en fuktig trasa innan första användningen. Kork är ett naturligt självrengörande och antibakteriellt material och drar inte åt sig damm eller fett. Tvätta mattan eller blocket ungefär en gång i månaden eller efter extra aktiva sessioner. Använd en fuktig trasa med varmt vatten och lite citron för att avlägsna hudfett som kan byggas upp över tid. Undvik tvålar och tvätta endast försiktigt för hand. Låt mattan torka helt innan du eventuellt rullar ihop den.

Det är normalt att mattan kan ändra färg något över tid.