Den härliga känslan av ett rent och städat hem - Nice & Tidy

Den härliga känslan av ett rent och städat hem - Nice & Tidy

Möt Nice & Tidy - en produktserie för kök och tvättstugor som gör det enkelt att hålla hemmet rent, snyggt och prydligt i vardagen. Serien innehåller en rad produkter som gör hushållsstädningen effektiv, och som samtidigt förtjänar en plats på bänken!

Fem tips som gör det lättare att hålla rent och snyggt i vardagen
Smarta lösningar och effektiva metoder kan ofta vara skillnaden mellan om det hålls städat hemma eller inte. Därför har vi här samlat fem tips och tricks till dig som är enkla att implementera och som gör det lättare att hålla rent i huset!

1. Gör ditt eget rengöringsmedel
Visste du att du kan göra ditt eget rengöringsmedel med färre kemikalier och färre ingredienser – med enkla saker du har hemma? Så här gör du:

Lägg 4 matskedar vinäger och 4 dl vatten i en tom sprayflaska. Tips: använd en tratt för att få ner ingredienserna i flaskan!

Fortsätt med 1 tsk bakpulver. Tillsätt bakpulver försiktigt så att det inte bubblar över.

Tillsätt gärna lite citronskal eller en kvist rosmarin i flaskan för en fräsch doft på rengöringsmedel!

2. Samla allt du behöver för hushållsstädning i en behållare
På så sätt är du alltid redo, och det blir lättare och mindre tröttsamt att komma igång!

När trasorna ligger i köket, skrapan i badrummet och sprayflaskorna i tvättstugan kan det ta mer tid att hitta och samla ihop allt än själva städningen – genom att alltid ha allt samlat i en behållare som du enkelt kan ta med dig runt i huset går det som en lek att börja städningen.

3. Håll köksbänken fri från smulor med en liten sopbricka
Bänkskivan blir snabbt full av smulor när du ska göra kex, mala kryddor eller bara vill ha en tugga av en croissant från igår. Med en nätt, liten sopbricka som är snygg nog att låta ligga framme på bänken görs det i en handvändning att sopa upp smulorna och få tillbaka den rena bänkskivan direkt!

4. Organisera tvättstugan med snygga förvaringslådor
Med alla olika saker man behöver i tvättstugan blir det snabbt överfullt på bänken, och man förlorar värdefull arbetsyta för att till exempel vika tvätt. Det kanske inte finns plats i skåpet heller, för man vill helst inte ha förpackningar med tvättpulver och liknande stående framme!

Använd därför enkla och snygga förvaringslådor för att få ordning på kaoset i tvättstugan. Häll upp tvättpulvret i en snyggare behållare som förtjänar att stå framme – och frigör plats i skåpet! Eller samla lösa föremål i en snygg låda för att frigöra utrymme på bänken. Märk även dina lådor så blir det lätt att hitta!

5. Smala galgar ger bättre plats i skåpet
Ge plats åt den nya tröjan genom att byta ut gamla galgar mot platseffektiva, smala galgar! Tips: du kan även hänga galgarna ovanpå varandra för att utnyttja utrymmet på höjden, eller sätta ihop din outfit till nästa dag.