Välj rätt sängkläder

Välj rätt sängkläder

Ska du välja sängkläder i satin, flanell, linne, bäckebölja eller kanske egyptisk bomull? Gillar du bäddset i naturlig eller exklusiv stil? Lär dig mer om de olika kvaliteterna och hitta de bästa sängkläderna för dig!

Påslakan och örngott med skön komfort

Skön komfort är särskilt viktigt för påslakan och örngott som kommer i kontakt med kroppen. De flesta av våra bäddset är tillverkade av 100 % bomull av hög kvalitet och har en jämn, mjuk och slät yta. Visste du förresten att bäddset som kallas satin, percale eller damast alla är gjorda av 100 % bomull? Det är vävtekniken som skiljer sig mellan de olika kvaliteterna. Alla våra kroppsnära textilier är märkta med Öko-Tex. Läs mer om Öko-Tex-certifieringen (säkra textilier).

 

Sängkläder i bomull

Bomull av god kvalitet har en jämn och slät yta. Sängkläder i bomull är slitstarka och behagliga mot huden, andas väl och blir inte statiska. Våra vanliga bomullssängkläder är vävda i tjockare trådar än sängkläder i damast, percale och satin.

Sängkläder i ekologisk bomull

Ekologisk bomull odlas utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Alla våra ekologiska produkter är tillverkade av GOTS-certifierad bomull, ett märke som ställer höga krav på produktionsprocessen.

Påslakan i satin av fin bomull

Påslakan i satin är tillverkat av extra fin bomull. Långa fibrer tvinnas till tunna trådar som sedan vävs till satin. Satinpåslakan är lätta, mjuka och glänsande, men ändå hållbara. Tyget känns svalt och skönt mot huden. Satin har en tydlig fram- och baksida, där framsidan är mer glansig och glänsande.

Slitstarkt påslakan och kuddfodral i percale

Percale är en av våra finaste kvaliteter och är känd för sin hållbarhet. Påslakan i percale är tätt vävda med många trådar per cm och med extra tunt och fint garn. Bäddseten har en slät yta som känns sval och skön mot kroppen.

Slitstarka sängkläder i linne

Påslakan i 100% linne är en ren naturprodukt som kommer från linplantan. Tyget är slitstarkt, lättskött och blir mjukare för varje tvätt. Linne passar dem som gillar en naturlig eller rustik stil. Om du vill få fram glansen i linnet kan du stryka det, annars kan du behålla det som det är.

Mjuka flanellsängkläder

Flanellpåslakan kännetecknas av att ytan är borstad så att små bomullshår reser sig från tygets yta. Flanell känns varm och mjuk mot huden och är perfekt för kalla nätter, eller för dig som lätt fryser. Garnfärgad flanell är något mjukare, med bra slitstyrka. Dessa sängkläder behåller sin färg extra bra eftersom garnet är färgat innan vävning.

Påslakan i egyptisk bomull

Sängkläder i egyptisk bomull har ett mycket högt trådantal, det vill säga antalet trådar som vävs samman i en kvadrattum. Högt trådantal ger en otroligt mjuk, slät och hållbar kvalitet. Passar dig som gillar mjuka och lena sängkläder, och som vill ha det allra bästa. 

 

Bäckebölja för varma sommarnätter

Bäckebölja påslakan kännetecknas av att ytan är oregelbunden och vågig, vilket gör bäddsetet extra luftigt och svalt. Tyget är slitstarkt, strykfritt och behagligt mot huden. Bäckebölja är perfekt för varma sommarnätter. Det finns två olika sorters bäckebölja, vävd och kemiska. Vävd gör att böljeffekten vävs in i påslakanet, vilket gör det dyrare och exklusivare med längre hållbarhet.

Modern look med stentvättat påslakan

Lite slitet på det tuffa sättet! Sängkläderna har tvättats med stora stenar i processen för att ge dem en modern, sliten look. Smidig och extra mjuk mot huden, andas bra och blir inte statisk.

Sängkläder till barn och baby

Vi har ett stort utbud av sängkläder för både barn och baby i olika storlekar.

Här kan du läsa om att tvätta sängkläder.

På Hemtex är vi måna om hållbarhet och socialt ansvar. Vi var bland annat först i Skandinavien med att använda återvunnet dun och vi arbetar för att all bomull vi använder i vår produktion kommer från hållbara källor. Läs mer om hur vi tar socialt ansvar.