Quiet Luxury – den nya nordiska stilen!

Är du nyfiken på interiörtrenderna för 2024? Våra två interiörteman för våren går under namnet Quiet Luxury som sammanfattar den nya nordiska stilen. Lyx i detta sammanhang handlar om det vi vill ha just nu; lugn, ro och en härlig stämning och känsla.

  Vårens stil spelar på en känsla av elegans och en sofistikerad enkelhet. Båda temana hänger fint ihop och passar in i de flesta hem med sitt enkla uttryck i linjer, form och hantverk men viktigast av allt är kvalitetstänket. Även om stilen speglar våren är allt designat för att hålla över flera säsonger.

   Quiet Luxury omfamnar den lugna nordiska livsstilen och den naturliga färgskalan men som också tillför en intellektuell och konstnärlig känsla. I vardagsrummet vill vi ha neutrala, stilrena möbler men att det ska vara fullt av prydnadskuddar i olika utföranden, former och material. Färgpaletten är naturlig, från ljus off-white till varmare toner som naturligt linne, honung och inslag av blått och jadegrönt.

    Här vågar vi blanda tungt med lätt och utforska form och textur. Hantverk, traditioner och detaljer värdesätts och det handgjorda och hållbara föredras. När du dukar ska du tänka på att du vill skapa en jordnära och inbjudande miljö men att du kan överraska dina gäster i form av att tillföra roliga mönster. Vågiga kanter på textilierna skapar en modern twist på det klassiska och konformistiska uttrycket.

     I sovrummet tar vi in indiska blocktryck och kombinerar det med brodyr, rutor och enkla ränder. Allt i samma dova färgpalett men med inslag av klara blå och gröna toner. För att göra det hela komplett satsar vi även på sovkläder och morgonrockar i matchande mönster och färger. Den holistiska aspekten hjälper också till att betona känslan av lugn och välbefinnande. Välkommen våren!