10 tips till en trevlig uteplats

10 tips till en trevlig uteplats

Oavsett om du har balkong, en större terrass eller en stor trädgård är det härligt att ha möjlighet att komma ut i solen på hemmaplan. Här är 10 tips för att få till en riktigt härlig uteplats.

1. Rätt utemöbler för ditt behov

Välj rätt utemöbler till din uteplats. Beroende på hur stor uteplats du har så kan du också använda den på olika sätt. Ska det vara en plats att sola på, en plats för att dricka morgonkaffet eller en plats med långbord dit du kan bjuda in massor av vänner och familj? Du kan satsa på plastmöbler i glada färger eller en mer naturlig färgskala. Du kan också välja snygga stolar och bänkar i konstrotting. Alla våra utemöbler är robusta och tåliga för väder – perfekta för vårt klimat.

2. En grön oas med krukor

Låt det flöda med krukor i olika storlekar på balkongen eller terrassen. Många passar också väldigt bra vid dörren eller entrén. Vita blomkruka kan vändas på och användas som bord!

Gröna växter på balkongen är tricket som ger dig en känsla av att sitta i en miniträdgård. Höga, gröna växter är också en bra lösning om du vill skydda dig från nyfikna grannar.

3. Maxa med plädar och kuddar

Sommarkvällar kan ju bli minst sagt kyliga, då är det härligt att ha en pläd nära till hands på uteplatsen för att kunna njuta av kvällarna längre. Det kan också vara smart att ha någon extra pläd om du skulle få sällskap. Om du är väldigt frusen av dig så kan våra plädar i 100% ull vara det som göra att du kan sitta kvar och njuta hela kvällen.

Inred med matchande prydnadskuddar till dina utemöbler så blir det extra mjukt och mysigt!

4. Sköna sittkuddar

En sittkudde har ett brett användningsområde. Det första man tänker på är oftast utemöbler och dit har vi ett stort utbud av sittkuddar i olika färger och mönster. Dessutom kan en sittkudde med ett handtag vara perfekt när du behöver packa med dig den. De passar lika bra på stranden och i parken som på klipporna eller i båten. Långa sittkuddar kan också fungera bra som en madrass på terrassen eller på en bänk.

5. Skapa magi med LED-lampor

LED-lampor är perfekta att ha till uteplatsen – det kan vara både lyktor som lyser upp på bordet eller på golvet, och det kan vara ljusslingor som hänger kors och tvärs över uteplatsen och skapar magisk stämning!

6.  Komplett somrigt bord med fin duk

Duken är själva grunden för en bra borddukning. Du kan satsa på en somrig linneduk, eller en duk som tål att ligga ute under en längre tid. Det är praktiskt med en duk som är lätt att tvätta av från smuts och pollen.

7.  Levande ljus

Det är väldigt stämningsfullt med levande ljus när dagen går mot kväll. Både lyktor och värmeljushållare är fina samtidigt som de skyddar lågan från att slockna i vinden. Värmeljus och blockljus kan stå på ett dukat bord, eller på ett sidobord vid soffan. En större lykta kan stå direkt på terrassgolvet eller i trappan.

8. Färska blommor

Dekorera med färska blommor! Det ger en somrig och mysig stämning. Man kan lika gärna plocka massa fina blommor ute i naturen som att köpa sommarblommor i affären. Vildblommor är den perfekta bordsdekorationen tycker vi!

9. Solplatsen

Terrassen eller balkongen är det perfekta stället att slappna av i solen och samla D-vitamin. I fina loungemöbler kan du lätt ligga med en bra bok under parasollet. Lägg mjuka sittdynor i möblerna och ta med matchande badhanddukar ut! För en yta med extra härlig stämning kan det vara mysigt med en liten radio eller annan högtalare som spelar din favoritmusik.

10.  Utnyttja platsen på rätt sätt

Vi vill att uterummet ska se luftigt och härligt ut! Använd de skuggiga ytorna till förvaring. Sätt till exempel ett litet sidobord i hörnet med ljus eller en dekorativ korg med varma plädar och sittkuddar. Om du har plats kan en terrassvärmare göra sommarkvällarna ännu härligare och ännu längre.

1. Ska din uteplats vara en plats att sola på, eller en plats att samla vänner och familj kring ett matbord? Hitta utemöbler för dina behov!

2. Låt din uteplats överösas av krukor och planteringskärl i olika storlekar och fyll dom med gröna växter och blommor.

3. Nordiska sommarkvällar kan vara svala, då är det skönt att ha filtar på uteplatsen för att kunna njuta av kvällarna längre.


4. Ha sittdynor i utemöblerna som är både sköna, snygga och matchar din stil.

5. Lampor är perfekta att ha utomhus – det kan vara både lyktor som lyser upp eller stämningsfulla ljusslingor.


6. Duken är den centrala delen för borddukningen. Du kan satsa på en somrig linneduk eller en rejäl uteduk.


7. Det blir väldigt härlig stämning med levande ljus när solen går ner. Både i lyktor, värmeljushållare och ljusstakar.


8. Dekorera med färska blommor. Det ger en somrig och härlig känsla.


9. Skapa en avslappnande yta med loungemöbler, parasoll, mjuka sittkuddar och skön musik.


10.  Vi vill att uterummet ska kännas luftigt och öppet! Använd dig av de skuggiga hörnen i rummet eller på uteplatsen för förvaring och skapa en härlig rumskänsla.