Krukor och utekrukor

Krukor och utekrukor

Krukor och utekrukor för sommarblommor, buskar och träd är otroligt dekorativa och passar på alla utomhusplatser. Vi har stora och små utekrukor, hitta de som passar in hos dig.

Stora och små utekrukor till din uteplats

Gröna växter och blommor ger balkongen, terrassen, trädgården eller entrén det lilla extra. Hitta utekrukor som klarar den svenska sommaren och som passar höjden på växterna som ska planteras.

Kombinera gärna olika utomhuskrukor, några stora och några små, och gärna krukor i olika former och färger som ändå matchar varandra. Krukorna i Vita-serien är tillverkade av matt polypropylenplast med en UV-beständig beläggning, vilket minskar blekning och tål det svenska klimatet bra. Den största krukan kan också användas som pall eller sidobord.

Använd utomhuskrukor inomhus utanför säsongen

Tycker du att dina utomhuskrukor också passar inomhus i vardagsrummet, på badrummet eller i en korridor kan du använda våra utomhuskrukor lika mycket ute som inne. För krukorna med dräneringshål rekommenderar vi att du placerar dem på brickor, skålar eller krukvagnar som tål lite vatten och fukt. Vita blomsterkrukor kan för övrigt användas som stilsäkra sidobord om du ställer dem upp och ner om du inte behöver dem som utomhuskrukor.

Korgar med växter

Om du önskar en rustik och mysig atmosfär i utomhusutrymmet kan det vara ett bra tips att använda korgar som krukor för växter. Det finns vissa korgar som tål mer vatten och fukt än andra, och som är mer lämpade för utomhusbruk. Korgar med en skyddande tät plastinsida är det mest optimala för växter. Om du använder korgar som inte är speciellt anpassade för växter kan det vara klokt att ta växten ur korgen när du ska vattna den och låta den droppa av sig lite innan den sätts tillbaka. Om du har korgar som står ute hela sommaren med växter i kan det vara klokt att skydda dem från regn för att förlänga korgarnas livslängd.

Utekrukor