Håll dig varm i vinter!

Håll dig varm i vinter!

På vinterhalvåret, när dagarna och nätterna blir både kallare och mörkare, känner vi ofta ett ökat behov av att få till en varm och mysig känsla hemma. Det finns flera inredningsknep man kan använda sig av för att hålla värmen och det passar bra i dessa tider när temperaturen sjunker och elpriserna ökar. Vi ger dig våra bästa tips för att hålla dig och ditt hem varmt och mysigt i vinter!

Håll värmen om natten

Ingenting är härligare än att lägga sig under ett tjockt och fluffigt duntäcke. Dun har en unik egenskap av att stänga in luft och det gör då att man kan hålla kroppsvärmen på en skön nivå medan man sover. Mängden dun avgör hur varmt täcket är – ett av våra varmaste alternativ är Disa duntäcke som är fyllt med 90% vitt gåsdun – men vi har flera varianter av duntäcken som gör att det finns ett täcke för alla!

Bäddar du med påslakan i flanell och duntäcke så kan du vara säker på att du håller värmen även om du lägger dig i ett kallt rum.

Lata morgnar

Om det är kallt på golvet när du går upp på morgonen så är det perfekt att ha ett par varma och mjuka fårskinnstofflor redo vid sängen. En lat helgmorgon, när man inte är så sugen på att klä på sig med en gång, är det ett tips att ha en flanellpyjamas nära till hands. Flanellpyjamasen är också toppen att sova i om du fryser lätt på natten!

Mysigt vardagsrum

Känner du ofta av kalldrag längs golvet i ditt hem? Då kan en stor, mjuk matta vara lösningen. Den är mjuk och skön att gå på och den gör även rummet mysigare. Mattor hjälper också till att minska ljud och de skapar små zoner i ett rum om du till exempel har matbord och soffa i samma rum.

Gardiner hjälper också till att behålla värmen i ett rum. En gardin kan minska drag från fönster, särskilt om de hänger från tak till golv. Dessutom kan du välja solavskärmning – inte bara för att hålla solen ute – utan även för att isolera och spara energi. Vi rekommenderar en dubbelplisserad gardin, eftersom det dubbla tyget både är isolerande och ljudisolerande.

Levande ljus bidrar både med värme och stämning i vardagsrummet! Använd ljuslyktor med värmeljus, ställ levande ljus på bordet, fyll dina större ljuslyktor med blockljus och ställ in ett doftljus i badrummet. Med dessa tips önskar vi alla en härlig och varm vinter med massvis av innemys.