Soffa till litet vardagsrum

Soffa till litet vardagsrum

Att möblera ett litet vardagsrum kan vara utmanande. Hur får man plats med alla möbler man vill ha samtidigt som man har kvar känslan av rymlighet? En sittgrupp brukar ta mycket plats men om du väljer en soffa som är anpassad för ett litet vardagsrum kan du ändå få ut mycket av rummet och skapa en inbjudande känsla.

Utnyttja utrymmet när du inreder ett litet vardagsrum

Det är klokt att köpa mindre och praktiska möbler i stället för stora soffor, skåp och bord när du inreder på en liten yta. Stora möbler kommer få ett litet rum att se ännu mindre ut.

Skapa ett tidlöst och klassiskt eller modernt vardagsrum med en soffa som utnyttjar utrymmet väl. En liten soffa med schäslong ger dig lite extra sittplatser och är en snygg och öppen lösning som får vardagsrummet att verka större, rymligare och mer inbjudande.

Välj gärna en liten modulsoffa till ett mindre vardagsrum då denna kan anpassas efter dina behov och ger dig möjlighet att välja antal sittplatser samt vilken sida du vill ha schäslongen på. Placeringen av ände & schäslong beskrivs utifrån hur du ser soffan framifrån. En soffa med höga ben ger dig även möjlighet till förvaring under soffan.

Skapa en inbjudande liten soffgrupp

En liten sittgrupp är ett väldigt bra sätt att utnyttja ett vardagsrum med mindre utrymme. Välj en enkel, 2- eller 3-sitssoffa och kombinera med en loungestol eller sittpuff för extra sittplatser. Här finns många möjligheter till variation och du kan låta din kreativitet jobba. Välj fåtöljer i samma stil som soffan eller testa dig fram på ett lekfullt sätt med andra färger och mönster.

Soffbordet gör en liten sittgrupp komplett

Soffbordet kompletterar soffgruppen och är både praktisk och dekorativ. Även här finns utrymme för kreativitet – här kan du hitta en stor variation på bord i olika design, färger och material.

Ett soffbord med hylla är praktiskt för att kunna förvara saker som du vill ha nära tillhands så som tidningar, fjärrkontrollen eller din laptop. Ovala eller runda soffbord är både tidlösa och snygga och ett sidobord kan bli ett snyggt komplement till inredningen beroende på hur de placeras.

Sätt din personliga prägel på inredningen genom att prova dig fram med olika inredningsdetaljer. Gruppera ljus i ljuslyktor och ljusstakar för en inbjudande och varm atmosfär, eller dekorera med böcker, vaser och foton. Mjuka upp intrycket med snygga prydnadskuddar och härliga plädar och lägg en matta under soffgruppen så får du ett mysigt vardagsrum som passar lika bra för att koppla av i som att bjuda gäster till.

Duo Daybed

Säng och soffa i ett! Bekväm sängstomme med matchande soffkuddar och madrass med pocketresår. Den här sängen går från att vara en soffa på dagen till att bli en säng på natten – en smart möbel till studenthemmet, gästrummet eller sommarstugan. Sängens bäddmadrass är vändbar och den textilklädda sidan fungerar som sittdyna tillsammans med de matchande soffkuddarna. Ta bort kuddarna och vänd madrassen med den vita sidan uppåt för att göra den till en säng.

Vi rekommenderar att använda madrassskydd till bäddmadrassen eftersom tyget till sängen inte är avtagbart. På detta sätt kan du enkelt hålla sängen ren och fräsch genom att tvätta madrassskyddet.
Duo daybed finns i 90 cm och 120 cm bredd och är 200 cm lång.