Taklampor

  I ett land med många mörka höst- och vinterdagar är bra belysning i hemmet viktigt. Bland de vanligaste typerna av lampor hittar vi taklampor, som passar bra i alla rum. Ofta är taklampan den viktigaste ljuskällan i hemmet eftersom den lyser upp hela rummet.

  Lampor ger inte bara ljus och får din inredning att se bra ut, de hjälper också till att skapa stämningen i ett rum. Både ljuset de ger och designen på själva lampan eller lampskärmen bidrar till att ge rummet sin unika stil. Taklampan blir därför också en dekorativ detalj som du kan använda för att sätta din personliga prägel på inredningen.

  Taklampa för sovrum, vardagsrum och kök

  När du väljer en taklampa är det klokt att tänka över vilken funktion du vill att lampan ska ha. Vilket rum ska den vara i? Ska den ge bra arbetsbelysning eller mjukt och dämpat ljus för en avslappnad atmosfär? Eller kanske ska den främst vara en dekorativ detalj, så att vilken typ av ljus den ger inte spelar så stor roll?

  När du väljer en taklampa till köket är du kanske mer intresserad av att lampan ger bra ljus än vad du behöver på sovrummet. Många föredrar att ha bra arbetsbelysning vid matlagning, och en kökslampa i taket kommer att lysa upp hela rummet. Taklampan i sovrummet behöver inte nödvändigtvis ha lika starkt ljus, medan lampan i barnrummet bör ge tillräckligt med ljus för att barnen ska kunna leka eller göra läxor.

  Generellt rekommenderar vi att ha flera ljuskällor i ett rum så att du kan anpassa belysningen efter behov. Kombinera taklampan med arbetsbelysning (till exempel över köksbänken och skrivbordet), riktad belysning och lampor som skapar en trevlig stämning. Kom ihåg att lampor med skärm riktar ljuset åt en riktning, medan genomskinliga skärmar sprider ljuset i alla riktningar.

  När det gäller belysning i vardagsrummet är det vanligt att använda både vägglampor, golvlampor och bordslampor tillsammans med en taklampa för att få ett funktionellt och fint resultat. En taklampa i vardagsrummet kan ge behagligt ljus till hela rummet eller framhäva specifika områden, som läshörnan. Många lägger extra omsorg vid valet av taklampa till vardagsrummet för att matcha den önskade stilen och uttrycket samt passa ihop med övrig inredning.

  Skapa en stämningsfull miljö med våra stilfulla taklampor

  En stor pendellampa passar mycket bra över matbordet i köket eller matsalsbordet i vardagsrummet. Den här typen av taklampa kan också justeras till önskad höjd så att ingen blir bländad eller slår i huvudet.

  Hos oss hittar du ett brett utbud av taklampor som ger bra ljus i rummet. Oavsett vilken stil eller färg du är ute efter, hittar du definitivt din perfekta taklampan hos oss. Vi har allt från runda taklampor till hängande taklampor, svarta taklampor till vita taklampor. Våra lampor är både populära och fina, och de kommer att ge ditt rum den belysning och atmosfär du önskar.