Härligt att komma hem till jul

Härligt att komma hem till jul

Nu börjar nedräkningen mot julen, denna tiden är fylld av både förväntan och spänning. En tid då vi kanske allra mest längtar efter julfriden, samtidigt som vi drömmer om en magisk jul med nostalgisk och varm atmosfär. Minnen och traditioner och ett magiskt julhem.

Vi hänger upp adventsstjärnan, börjar försiktigt plocka fram julpyntet från i fjol, tänder ljus och kryper upp i soffan med en riktigt mysig filt. Doften av jul sprider sig i hemmet, levande ljus och clementiner blandat med kakor och doftljus. 

Sängkläderna byts ut till härligt mjuk flanell och vi byter gardiner för att understryka att julen är här. Grankvistar, girlanger och kransar – här handlar det om att skapa julkänslan i stort och smått. Då infinner den sig till slut, den oerhört speciella julstämningen. Nu vill man bara stanna hemma och mysa!

Vi önskar att årets jul ska bli lugn och varm och precis lika stämningsfull som vi alltid vill ha den. Man får lov att dra ner på förväntningarna. Julglädjen finns i så mycket. Det viktigaste är att bara få vara tillsammans – som ett avslappnat gäng i soffan med quiz och spel – eller som finklädda julgäster runt ett fint dukat julbord. 

Härligt att komma hem. Till jul.