Inspiration till julen

Inspiration till julen

När julen närmar sig och vi går in i den mörkaste tiden på året är det trevligt med tända ljus och stämningsfulla juldekorationer. Sätt ihop juldekorationer, vaser och ljusstakar – ska det vara traditionellt och julrött, eller minimalistiskt i beige och vitt? Här hittar du inspiration till din helt personliga juldekoration.
Vad kan vara trevligare än att julpynta? Vackra och stämningsfulla juldekorationer passar perfekt på matbordet och soffbordet. Dessutom kan det vara fint att julpynta på ett bord i hallen, i fönsterkarmar och på hyllor runt huset eller lägenheten.

Hitta din stil med kombinationer av juldekorationer.
Du kan antingen hålla det stramt och enkelt med dekorationer i samma stil och nyanser, eller gå på en charmig blandning av gammalt och nytt, med en kombination av olika typer av juldekorationer.

Julgranskulor är en klassiker på granen, tillsammans med ljus och andra dekorationer som passar din stil. Dekorera bord, hyllor och fönsterbrädor med julpynt som smådjur, änglar, kottar i guld eller silver och små träd. Kombinera dina favoritdekorationer med ljus och en snygg vas.

 

Ge ditt hem personlighet med hemgjorda juldekorationer!


För många är att göra hemgjorda juldekorationer en viktig del av julförberedelserna, kanske är det en trevlig tradition med barnen eller kompisarna? Ett enkelt sätt att göra en dekoration är att sätta ihop olika element på en tallrik eller bricka, som julbelysning, strutar och julpynt som passar.

Ett annat alternativ är att sätta ihop en grupp ljus, blommor och dekorationer på ett bord eller i en fönsterbräda, det kan vara trevligt att blanda gammalt och nytt, hemgjort och köpt. 

En trevlig tradition är att göra en hemmagjord julkrans. Du kan göra den från grunden med en halmkrans, omslagstråd och kvistar, eller börja med någon av våra julkransar och lägga till inslag som färgade band, små ljus eller konstgjorda bär. 

 

 

Det finns inget som skapar den varma och mysiga stämningen på samma sätt som levande ljus. Prova höga ljusstakar och ljus för en elegant look, eller grupper av stockljus som mittpunkten i juldekorationen. Vi har även ett urval av lyktor som kan placeras på många olika ställen för att skapa en härlig stämning.

Doftljus och dekorativa hållare för värmeljus är också fina dekorativa inslag. Tänk på att vara noga med avståndet mellan ljuset och de omgivande elementen, läs gärna mer om våra ljusregler här.

 

Juldekorationer i trappan, fönstret och på golvet


Varför inte ställa en fin lykta och ett pappersträd i trappan eller vid brasan? Större prydnadssaker gör sig bra på golvet, ensamma eller som grupp.

 

Mer julinspiration hittar du här