Ett täcke med syntetfyllning är slitstark och lättskött. Här får du information och skötselråd om våra produkter med syntetfiber.

Hålfiber, bollfiber och microfiber

Skillnaden mellan dun och syntet ganska liten. Dagens syntettäcken är lätta och luftiga och kuddarna är elastiska och håller formen länge. De vanligaste syntetfibrerna är hålfiber, microfiber och även bollfiber för kuddar. Täcken och kuddar som är stoppade med hålfiber är mjuka och luftiga medan syntetkuddar som är stoppade med bollfiberstoppning ger en lite spänstigare känsla.

Skötselråd för syntet

Var snäll mot dina syntettäcken och syntetkuddar. Om du sköter om dem ordentligt så håller de sig fina och sköna längre. Täcken och kuddar i syntet ska vädras ofta. Använd gärna ett kuddskydd som du kan ta av och tvätta. Syntet går bra att tvätta i 60 grader men dosera med halva mängden tvättmedel och undvik sköljmedel.

Torktumla dina syntetprodukter i så låg temperatur som möjligt. När du ska torktumla syntetkuddar med bollfiber- eller mikrofiberstoppning kan du samtidigt lägga in några rena tennisbollar i maskinen. Tennisbollarna hjälper till att separera fibrerna och behålla den dunlika känslan. I våra syntettäcken har vi en hålfiber som ligger som en kardad matta inuti täcket som riskerar att trasas sönder vid för stor påfrestning. Tennisbollar får därför inte användas vid torktumling av våra syntettäcken. Pausa gärna tumlingen då och då, och ta ut och skaka kudden eller täcket.

Ta gärna hjälp av vår täckguide och vår kuddguide för att hitta det perfekta täcket och kudden för just dig.

Favoriter
Logga in