Fiber

Ett täcke med fiberfyllning är slitstark och lättskött. Här får du information och skötselråd om våra fibertäcken och sovkuddar.

Hålfiber, bollfiber och microfiber

Skillnaden mellan dun och fiber är ganska liten. Dagens fibertäcken är lätta och luftiga och kuddarna är elastiska och håller formen länge. De vanligaste syntetfibrerna är hålfiber, microfiber och även bollfiber för kuddar. Täcken och kuddar som är stoppade med hålfiber är mjuka och luftiga medan syntetkuddar som är stoppade med bollfiberstoppning ger en lite spänstigare känsla.

Skötselråd för fiber

Var snäll mot dina fibertäcken och fiberkuddar. Om du sköter om dem ordentligt så håller de sig fina och sköna längre. Täcken och kuddar i fiber ska vädras ofta. Använd gärna ett kuddskydd som du kan ta av och tvätta. Fiber går bra att tvätta i 60 grader men dosera med halva mängden tvättmedel och undvik sköljmedel.

Torktumla dina fiberprodukter i så låg temperatur som möjligt. När du ska torktumla fiberkuddar med bollfiber- eller mikrofiberstoppning kan du samtidigt lägga in några rena tennisbollar i maskinen. Tennisbollarna hjälper till att separera fibrerna och behålla den dunlika känslan. I våra fibertäcken har vi en hålfiber som ligger som en kardad matta inuti täcket som riskerar att trasas sönder vid för stor påfrestning. Tennisbollar får därför inte användas vid torktumling av våra fibertäcken. Pausa gärna tumlingen då och då, och ta ut och skaka kudden eller täcket.

Ta gärna hjälp av vår täckguide och vår kuddguide för att hitta det perfekta täcket och kudden för just dig.