Gardiner till barnrummet

Inred barnrummet med gardiner Här kan man låta fantasin och kreativiteten flöda, men det är också viktigt att barnet kan sova gott och säkert. Låt det kreativa, det barnsäkra och det praktiska gå hand i hand i barnrummet.

Säkerhet

Tänk på att inte ha några långa snören eller gardiner som barn kan trassla in sig i. Det är också viktigt att gardinstången säkras med de små skruvarna på hållarna, så att den inte kan ramla ner och göra någon illa. All vår solavskärmning är barnsäkrad och uppfyller den europeiska standarden som syftar till att minska risken för olyckor.

Temperatur

Det kan vara svårt att sova på ljusa sommarkvällar när man är liten, och det är en fördel om man kan göra det ordentligt mörkt. Tjockare gardiner och mörkläggningsgardiner fungerar bra och kan också dras för under dagen så att rummet håller sig svalt.

 

Praktiskt

Inred gärna barnrummet dekorativt och inbjudande, men tänk på att inte hindra barnens lek med gardiner, snören eller andra uppsättningar. Mattor och tjockare tyger passar bra eftersom de dämpar ljudnivån.