Svala täcken

Brukar du bli för varm när du sover ska du byta till ett tunnare täcke med mindre fyllning. Dessa täcken brukar kallas svala täcken eller sommartäcken.

Ett täcke med lite fyllning är såklart svalare än ett täcke med mycket fyllning, men det finns även andra egenskapar som kan påverka värmegraden i täcket - beroende på om du föredrar silkes, syntet- eller duntäcke.

Svala syntettäcken

Föredrar du ett syntettäcke kan du titta på hur mycket täcket väger. Ju lägre gramtal, desto svalare täcke. Våra svala syntettäcken skiljer sig lite åt, det kan bero på vilket fiber täcket innehåller. En fyllning med spiralkrusad hålfiber, som i fibertäcket Ebba svalt, ger en dunliknande känsla. Andra svala fibertäcken är Petra svalt som har låga gramtal. Syntettäcket Petra är tillverkat återvunna fibrer där både fyllningen och yttertyget har en GRS certifiering. Trådtätheten i yttertyget kan också variera och alla egenskaper påverkar prisklassen.

Extra svala täcken

Vi har extra svala täcken, sommartäcken i dun och syntet. De har ännu mindre fyllning än svala täcken och passar dig som blir mycket varm när du sover. Ett extra svalt täcke passar också utmärkt att ha som ett sommartäcke.

Se alla täcken här!