Täcken

  Välj ett täcke som passar dina behov! Är du ofta varm på natten, eller ligger du och fryser? Vi har ett stort utbud av täcken i olika material. Välj mellan duntäcken och fibertäcken, både sommartäcken, vintertäcken och medelvarma täcken som passar året om.

  29 produkter
  Du har tittat på 24 av 29Visa mer

  Täcken

  En god natts sömn med rätt täcke

  För att fungera i vardagen är en god natts sömn väsentligt och därför är det också viktigt att du väljer rätt täcke och kudde. Vilket täcke som känns rätt varierar visserligen från person till person, men ett bra täcke ska alltid vara skönt samtidigt som det håller dig varm. Det är också viktigt att det andas så att det inte känns för tung och tätt.

  Vi har svala täcken för sommarnätter och för dig som ofta är varm när du sover, varma täcken för dig som fryser och medelvarma täcken som passar året om.

  Duntäcke för alla årstider

  Många föredrar ett täcke av dun på grund av dess unika andnings- och värmeisolerande egenskaper. Ett duntäcke kommer att kännas bekvämt och torrt hela natten samtidigt som det är lätt och luftigt. Hos oss hittar du dun för alla årstider, både medelvarma året-runt-täcken i dun, sommarduntäcken och vinterduntäcken.

  Vi har duntäcken som innehåller både gåsdun och anddun. En gås har starkare och större dun än en anka, och ett gåsduntäcke isolerar därför mycket bättre än ett anktäcke. Alla våra dunprodukter är tillverkade enligt europeiska standarder som säkerställer säkra etiska produkter, spårbarhet av dunet och värdigt underhåll.

  Fibertäcken är ett populärt val då de har flera av samma kvaliteter som dun- och fjädertäcken men finns till ett lägre pris. Även här kan du välja om du vill ha ett medelvarmt täcke som passar året om, ett lätt sommartäcke eller ett tjockt och varmt täcke till vintern.

  Tvätt och underhåll av täcken och kuddar

  Rätt tvätt och underhåll av dina dun- och fibertäcken är avgörande för livslängden. Alla våra täcken kan maskintvättas i 60°, då är du också säker på att döda dammkvalster. Vi rekommenderar användning av neutralt rengöringsmedel utan enzymer.

  Täcken ska skakas och ventileras dagligen och inte utsättas för direkt solljus. Om de inte används ska de förvaras torrt, gärna i papperspåse eller specialpåse. Se också till att den är torr när du lägger undan den!

  Stort utbud till sovrummet

  Oavsett om du vill ha ett duntäcke, fibertäcke eller dubbeltäcke för sommar eller vinter så hittar du det du söker hos Hemtex. Ta en titt på vårt utbud här på sidan, eller kom förbi våra butiker, så hjälper vi dig att hitta det bästa täcket anpassat efter dina behov!