• Sova
 • Bada
 • Äta
 • Inreda
 • Gardiner
 • Varumärken
 • Inspiration
 • Inredning av sovrummet

  Du sover ungefär 27 år av ditt liv, så självklart är din inredning i sovrummet viktig! Vi har samlat lite bra tips på hur du kan tänka innan du sätter igång. Lycka till!

  Så här inreder du sovrummet


  En plats för vila

  Något som kan vara bra att tänka på när man inreder sitt sovrum, är att det ska vara en plats för vila. Därför är det klokt att undvika till exempel skrivbord, dator och jobbpapper i sovrummet. Den typen av inredning kan göra dig stressad och det blir svårare att somna. Inred istället ditt sovrum som en lugn oas dit du kan komma för avkoppling och vila.

  Färger för sovrum

  När du ska inreda ditt sovrum är färgerna kanske viktigare än i andra rum. Ett sovrum är en plats för vila och du behöver därför tänka på att inreda med färger som gör dig lugn. Till exempel kan du undvika för mycket mönster och starka färger och istället inreda ditt sovrum i harmoniska och mjuka toner i fin balans.

  Förändra med påslakan

  Kanske vill du inte ändra inredning i ditt sovrum, utan är bara ute efter lite förnyelse? Då kan det räcka alldeles utmärkt med nya påslakan! Satsa på några som passar den kommande säsongen eller välj säkra kort som du kommer trivas med under lång tid framöver. Eller köp både och!

  Vilken känsla vill du skapa?

  Innan du inreder ditt sovrum är det bra att börja med att fundera på vilken känsla du vill skapa i sovrummet. Vill du inreda stilrent och skandinaviskt eller kanske bohemiskt och ombonat? Riv gärna ut bilder ur inredningstidningar och skapa ett så kallat moodboard för ditt sovrum, då blir det lättare att inreda sedan!

  Hemmagjord sänggavel

  Ett snabbt sätt att inreda sovrummet är att göra sin egen sänggavel. Åk till ett byggvaruhus och be dem såga till en MDF-skiva efter dina mått. Klä skivan med skumplast eller lite tjockare textil. Välj ett fint tyg och häfta fast det med häftpistol. Lätt som en plätt och sänggaveln blir ett fint inslag i inredningen i sovrummet.