• Erbjudanden
 • Sova
 • Bada
 • Äta
 • Inreda
 • Gardiner
 • Solavskärmning
 • Barn & Baby
 • Varumärken
 • Inspiration
 • Inredning av sovrummet

  Tänk att man i snitt sover 27 år av sitt liv. Och att man spenderar mycket mer tid än så i sovrummet. Så självklart är inredningen i sovrummet viktigt. Vi har samlat lite smarta tips för att skapa det sovrum du drömmer om. Lycka till!

  Så här inreder du sovrummet

  Skapa rätt känsla

  Är du ute efter att inreda sobert och stilrent? Eller bohemiskt och ombonat? Innan du inreder ditt sovrum, börja med att fundera på vilken känsla du vill skapa i sovrummet. Det finns såklart massor av inspirationskällor som t.ex. att googla på inredningssiter och inspireras av inredningsbloggare, som såklart har massor med bra inredningstips. Eller att riva ut inspirationsbilder ur inredningsmagasin. Ett annat smart tips är att även inspireras av stylade mäklarannonser. Samla sedan all inspiration och skapa ett moodboard för ditt sovrum. Då blir det enklare att inreda!


  Sov gott i lugn och ro

  När du inreder ditt sovrum, tänk på att det ska vara en plats för vila, lugn och ro. Här behövs inte så mycket möbler, men gärna sköna textilier som skapar en lugnare miljö. En tv hör inte hemma i sovrummet. Inte heller skrivbord, dator och jobbpapper. Det skapar bara stress som kan göra det svårare att somna. Inred istället ditt sovrum som en lugn oas för avkoppling, sömn och vila. Läs gärna Åtta tips för att slippa sömnproblem

  Färger för sovrum

  Tänk på att göra smarta färgval när du ska inreda ditt sovrum. Men vilka färger passar bäst i ett sovrum då? En bra riktlinje är att inreda med färger som gör dig lugn. Undvik starka färger och skrikiga tapeter med för mycket mönster. Inred istället ditt sovrum i harmoniska och mjuka toner som skapar fin balans. I färgskalan finns varma och kalla färger och det är de kalla färgerna som har en lugnande effekt.

  Inred enligt Feng Shui

  Feng Shui är en tusenårig, kinesisk filosofi för att skapa harmoni och balans. Både i rum och själ. En lära där grundtanken är att vi påverkas av allt runtomkring oss. Genom Feng Shui skapas ett bra flöde av energi som får oss att må bättre. Feng Shui en hel vetenskap, men här får du några tips på hur du kan inreda ditt sovrum enligt Feng Shui för att förbättra din nattsömn:


  • - Placera sängen så du har uppsikt över dörren
  • - Undvik tunga bokhyllor
  • - Mjuka former och lugna färger skapar harmoni
  • - Bädda med naturliga material
  • - Gardiner gör rummet ombonat och lugnar energin
  • - En spegel mitt emot sängen kan störa energin
  • - Ha ordning och reda. Undvik elektronik som tv, telefon etc

  Förändra med påslakan

  Är du ute efter en ny touch utan att inreda sovrummet på nytt? Då kan det räcka alldeles utmärkt med nya påslakan! Satsa på några som passar den kommande säsongen eller välj säkra kort som du kommer trivas med under lång tid framöver.

  Fina prydnadskuddar

  Bädda sängen med fina prydnadskuddar. Gärna i olika strukturer och storlekar. Kanske i någon fin accentfärg? Det är enkelt att byta ut om man tröttnar på dem. Kuddar skapar en mjuk och mysig känsla i rummet. Och man kan ju aldrig ha för många kuddar.

  Bädda snabbt med överkast

  Att bädda sängen lite ledigt ser man mycket i inredningsmagasin just nu. En vacker pläd som ligger fint slängd över sängens fotända. Det är ett smart sätt att skapa en inbjudande känsla. Se gärna vår film om hur du snabbt och snyggt bäddar som på hotell.

  Hemmagjord sänggavel

  Ett snabbt sätt att inreda sovrummet är att göra sin egen sänggavel. Åk till ett byggvaruhus och be dem såga till en MDF-skiva efter dina mått. Klä skivan med skumplast eller lite tjockare textil. Välj ett fint tyg och häfta fast det med häftpistol. Lätt som en plätt och sänggaveln blir ett fint inslag i inredningen i sovrummet.

  Smart med sängbänk

  Har du lite extra plats vid sängens fotända så är en sängbänk perfekt för att slippa slänga kläder och kuddar på golvet. Dessutom utmärkt för frukostbrickan när du blir väckt med frukost på sängen. Snacka om en god morgon!

  Med eller utan matta

  Textilier har en tendens att mjuka upp ett rum och ett mysigt sovrum är svårt att motstå. Visst är det skönt att sätta ner fötterna på en härlig matta när man vaknar på morgonen? Välj en matta som ger rummet en helhet. En för liten matta kan skapa ett rörigt intryck och en för stor matta kan göra att rummet känns litet. Ett sätt att placera mattan är att lägga den under sängen, men inte under de två sängbenen vid huvudändan. Då står sängborden stadigt på golvet och du har, som sagt, en gosig matta att kliva på när du stiger upp!

  Växter som andas

  Växter är inte bara vackra. De renar även inomhusluften. Därför är ett tips att inreda ditt sovrum med växter. Många växter. Vissa är bättre än andra. Gröna växter med stora blad är bäst på att rena inomhusluften. Fikus, svärmorstunga, bambupalm och Aloe Vera är några exempel på gröna växter som både gör rummet fint och fräscht!

  Fixa stilen