• Erbjudanden
  • Sova
  • Bada
  • Äta
  • Inreda
  • Gardiner
  • Solavskärmning
  • Barn & Baby
  • Varumärken
  • Inspiration
  • Recept
    Pestopasta med zucchini






    4 portioner
    400 g pasta
    400 g zucchini (en stor zucchini)
    50 g pinjenötter
    1 dl riven parmesan
    1 burk pesto (ca 140 g)
    Olivolja
    Salt
    Peppar

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180C.

    2. Skär zucchinin i halvmåneformade skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, häll över olivolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 15 min eller tills de är gyllenbruna och lite mjuka.

    3. Koka pasta enligt instruktioner. Spara ca 1dl av pastavattnet och häll av resten.

    4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna i några minuter tills de fått lite färg.

    5. Blanda pasta med pesto och pastavattnet.

    6. Vänd ner zucchiniskivorna.

    7. Riv över parmesanost och strö på pinjenötterna. Klart!