• Erbjudanden
  • Sova
  • Bada
  • Äta
  • Inreda
  • Gardiner
  • Solavskärmning
  • Barn & Baby
  • Varumärken
  • Inspiration
  • Recept
    Pestopasta med zucchini






    4 portioner
    400 g pasta
    400 g zucchini (en stor zucchini)
    50 g pinjenötter
    1 dl riven parmesan
    1 burk pesto (ca 140 g)
    Olivolja
    Salt
    Peppar

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180C.

    2. Skär zucchinin i halvmåneformade skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, häll över olivolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 15 min eller tills de är gyllenbruna och lite mjuka.

    3. Koka pasta enligt instruktioner. Spara ca 1dl av pastavattnet och häll av resten.

    4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna i några minuter tills de fått lite färg.

    5. Blanda pasta med pesto och pastavattnet.

    6. Vänd ner zucchiniskivorna.

    7. Riv över parmesanost och strö på pinjenötterna. Klart!

    Kökstillbehör, kryddor och oljor 30%