• Erbjudanden
 • Sova
 • Bada
 • Äta
 • Inreda
 • Gardiner
 • Solavskärmning
 • Barn & Baby
 • Varumärken
 • Inspiration
 • Green Life

  Inredningstrend höst 2018

  Green Life är en kollektion där gränserna mellan ute och inne suddats ut och naturens närvaro är viktig. Stora fönsterpartier släpper in naturen i hemmet och känslan av att vara ute är inne!

  Här är grönt skönt och stora växter viktiga i interiören. Vi dekorerar med allt från generösa glasvaser, där växternas rötter syns, till vackra organiska mönster från vår skandinaviska natur. Även en japansk enkelhet inspirerar med stora mattor och många kuddar.

  Hej Anna, berätta lite om Green Life!

  Hela kollektionen är inspirerad av vår fantastiska natur. Det syns inte minst på de gröna tonerna och mönsterbilderna vi jobbat med. I kollektionen möts man av spännande kontraster mellan stort och smått, form och funktion. Där finns även ett japanskt uttryck av enkelhet med ett abstrakt och sparsmakat formspråk.

  Kollektionen är ju inspirerad av naturen, innebär det att den även är hållbar?

  Visst är den det! När vi arbetar fram en ny kollektion så är det en viktig del i vårt arbete. Hållbarhet är en självklarhet i hela kedjan – från inköp till färdig produkt.

  Hur skapar jag min oas då?

  Tänk ett sparsmakat rum med lugn känsla och mycket textilier. Stora mattor och många kuddar. Smycka med stora växter, accessoarer i glas, keramik, trä och bambu. Väggarna är målade och sofforna har pinniga ben. Det är ett uppdaterat, sent 60-tal med hantverk av hög kvalitet!

  Textilierna då, hur ser de ut?

  Mattorna är grova med mycket struktur. Gärna i ull och gärna med lugg. Även plädarna är i ull med effekter som melange. Även i jaquardvävda, abstrakta mönster.

  Sängen bäddar du helst med tvättad bomull, linne eller Tencel. Och det ska vara skrynkligt. Ju skrynkligare desto bättre. Inte så tillrättalagt. Det ska synas att man bor där!

  Gardinerna då, något nytt där?

  Ska du köpa gardiner så satsa på gardiner som också har en funktion. Som mörkläggningsgardiner. Det är linne, sammet och voile som gäller nu. De ska helst vara enfärgade för att skapa ett lugn. Gärna lager på lager. Det skapar en snygg stil.

  En annan sak som är superviktig är att göra medvetna val när man handlar. Vår butikspersonal hjälper gärna till med råd och tips. Vi har också märkt ut de produkter i sortimentet som är extra bra val när det kommer till hållbarhet. Så man som kund lättare kan göra medvetna val.

  Vilka material gäller i höst?

  Det är mycket trä, sten och marmor. Möbler och korgar i rotting. Även accessoarer i glas, keramik och läder. När det kommer till textilier är det generellt ull, bomull, linne, Tencel/lyocell och sammet som gäller. Som du hör går det mesta hem. Välj det du tycker är snyggt och kombinera på ett spännande sätt!

  Färgerna då, vad gäller förutom de gröna tonerna?

  Tänk natur även här. Det är de gröna och naturliga tonerna som lägger grunden till färgskalan. Även gröna toner som drar åt gult. Prova att kombinera olika gröna toner med varandra. Det blir ganska effektfullt!

  Ge oss några smarta inredningstips, tack!

  Inspireras av naturen. Ställ in stora, gröna växter i varje rum. Även flätade korgar och rottingmöbler som du sedan kan flytta ut!

  Släng en linneduk på köksbordet och bädda med något skrynklig. Häng enfärgade handdukar i badrummet. Eller välj handdukar med abstrakta mönster.

  Klä köksmästaren i ett fint skinnförkläde och duka med korkunderlägg under grytorna. Hacka på skärbrädor i trä och servera något smaskigt på vackra träbrickor!

  Var placerar jag bäst växterna?

  Överallt. Både inomhus och utomhus. I terrakottakrukor eller oglaserade keramikkrukor. Se till att blanda träd och buskiga växter för att skapa en spännande dynamik. Ett tips är att välja växter som även är bra för inomhusluften.

  Hur kom inspirationen till kollektionen?

  Inspirationen kommer absolut mest från vår fantastiska natur, särskilt naturen i Skandinavien. Från stora maffiga träd och poetiska vyer, ner på detaljnivå i mossa, lavar och stenar. Naturen slutar verkligen aldrig att fascinera och inspirera! Extra spännande blir kombinationen natur med modernt och nyskapande, det ger en ny dimension till en annars outtömlig källa av inspiration.

  Fixa stilen