• Erbjudanden
  • Sova
  • Bada
  • Äta
  • Inreda
  • Gardiner
  • Barn & Baby
  • Varumärken
  • Inspiration
  • Tareq Taylor by Hemtex

    Nu presenterar vi den nya kollektionen köksdetaljer signerad krögaren, tv-kocken och matinspiratören Tareq Taylor. Och det är ett kärt återseende. Här får du hänga med Tareq till en stormig strand i Skåne där han serverar en härlig fiskgryta. Kolla in kollektionen som får dig att brassa käk som en mästerkock.

    Se Tareq Taylor i sitt esse, när han lagar fiskgryta över öppen eld på en stormig strand i Skåne.

    Tareq är en del av designen
    ”När kollektionen tog form och fick färg var det särskilt viktigt för mig att även utveckla funktionen. Att lyfta smarta detaljer som gör matlagningen mycket smidigare och ännu roligare. För precis som med design så är det detaljerna i kokkonsten som höjer hela upplevelsen. Och jag tycker verkligen att vi har lyckats!”


    Laga Tareqs fantastiska fiskgryta
    Denna sydfranska fiskgryta är en härlig och mustig vardagsgryta med mycket smak. Här går det bra att använda mindre och inte så snygga bitar fisk, eller kokt eller stekt fisk som blivit över från en annan dag.

    4 PORTIONER
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    1 palsternacka
    ½ röd chili
    2 stjälkar bladselleri
    1 pkt saffran (½ g)
    2 msk olivolja
    2 dl torrt vitt vin
    1 burk krossade tomater (ca 400 g)
    6 dl vatten
    1 tsk flingsalt
    nymald svartpeppar
    300 g blandad skinn- och benfri vit fisk, t ex torsk, gös, kolja, sej, multe eller fjärsing
    4 lagerblad 1 krm cayennepeppar (kan uteslutas)
    500 g färska blåmusslor

    ROUILLE
    2–3 potatisar
    2 vitlöksklyftor
    1 röd chili
    1 pkt saffran (½ g)
    1 äggula
    saften från ½ citron
    ca 1 dl mild olivolja
    salt och nymald svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala, koka och pressa potatisen till rouillen. Skala och riv eller pressa vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Rör samman potatis, vitlök, saffran, chili och äggula. Tillsätt citronsaft och vispa ner olivoljan i en tunn och jämn stråle till en majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala palsternackan och tärna den fint. Kärna ur och finhacka chilin. Skär bladsellerin i tunna skivor.

    3. Stek lök, vitlök, palsternacka, chili, selleri och saffran i olja i en stor kastrull i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt vin, tomater och vatten och låt koka upp. Salta och peppra.

    4. Lägg i fisk och lagerblad och låt allt koka tills fisken är färdig och grönsakerna mjuka. Smaka av, det ska vara lite hetta i grytan. Tillsätt cayennepeppar om det behövs.

    5. Skölj och ansa blåmusslorna genom att ta bort skägget. Släng alla musslor som är trasiga eller som inte stänger sig när du klämmer på dem.

    6. Häll ner musslorna i gryta. Koka dem i cirka 5 minuter under omrörning tills de har öppnat sig (kasta de musslor som förblir stängda).

    7. Servera grytan varm, med rouille och gärna brödkrutonger.


    Tareq Tipsar

    Ge oss tre smarta tips i köket!
    • Med bra köksredskap och ordning i köket blir matlagningen mycket roligare. Och se till att duka snyggt så förhöjs hela matupplevelsen!

    • Ha alltid en bra bas med råvaror hemma och tillaga maten från scratch. Det blir både godare och nyttigare!

    • Ha kul i köket! Laga ett nytt recept varje vecka och dela med dig av dina bästa recept till nära och kära.

    Vad är trendigt inom mat just nu?
    Det asiatiska köket i kombination med vårt nordiska kök. Det ska vara vegetariskt, närproducerat och säsongsanpassat. Dessutom tror jag mycket på att äta tillsammans över gränser och generationer. Maten blir ett sätt att umgås!

    Hur kan man tänka hållbart i köket?
    Minska matsvinnet. Se till att äta upp all mat man handlar hem. Lita på luktsinnet istället för att titta på bäst-före-datum. Gör en god pizza eller pasta av rester. Rensa frysen då och då och se vad som finns i skåpen innan du handlar.

    SHOPPA KOLLEKTIONEN