• Erbjudanden
  • Sova
  • Bada
  • Äta
  • Inreda
  • Gardiner
  • Barn & Baby
  • Varumärken
  • Inspiration
  • Nu presenterar vi höstens nya kollektion köksdetaljer signerade krögaren, tv-kocken och matinspiratören Tareq Taylor. Här får vi njuta av underbara keramikskålar, magiska örtkrukor och dekorativa ljuslyktor som sätter stämningen i höstmörkret. Den här kollektionen kommer att falla dig i smaken!

    Som en liten extra aptitretare bjuder Tareq på ett av hans favoritrecept. Scrolla ner för det vill du inte missa!

    Rödbetor med feta och pinjenötter, 4 portioner

    Tareq har alltid älskat rödbetor. Och här kommer de verkligen till sin rätt tillsammans med feta, pinjenötter (som i botanisk mening är ett frö) och massor av färsk oregano. En klassiker i modern tappning!

    Ingredienser:
    700 g rödbetor
    3 msk olivolja
    ½ tsk salt
    50 g pinjenötter
    100 g fetaost
    1 msk balsamicokräm (crema di balsamico)
    Färsk oregano till garnering

    Gör såhär:

    1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft
    2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg ut dem på en plåt. Ringla över olivolja, salta och blanda runt. Rosta i ugnen i cirka 30 min.
    3. Ta ut plåten och fördela pinjenötterna över betorna. Ställ in plåten igen och rosta i cirka 5 minuter till så att nötterna får lite färg.
    4. Ta ut plåten igen och bryt fetaosten i bitar över alltihop. Toppa med färsk oregano och ringla till sist över balsamicokrämen. Servera direkt, som en förrätt eller till något grillat eller ugnsstekt.

    SHOPPA KOLLEKTIONEN