Bädda sängen snyggt

Bädda sängen snyggt

Visste du att bädda sängen ger fler fördelar än att det ser rent och prydligt ut? När du bäddar sängen har du genomfört dagens första uppdrag! Är inte det en fantastisk känsla att starta dagen med? Dessutom ger du dig själv en mjuk, inbjudande säng i present till dig själv i framtiden – tänk bara så skönt det är att lägga sig i en bäddad säng. Det förtjänar du!

5 tips för att bädda sängen fint:

1.
Börja med ett rent och skönt lakan och se till att de sträcks väl över madrassen. Har du en kontinentalsäng med flera madrasser kan det vara fint att lägga lakanet endast runt övermadrassen så att möbeltyget på sängen syns.

2.
Skaka täcken och kuddar så att fyllningen fördelas jämnt och ger ett mjukt och luftigt utseende. Om du har möjlighet rekommenderar vi även att vädra täcket – detta ger en fräsch och god känsla och håller hygien bra i sängen. Trä på påslakan och örngott och skaka täcken och kuddar igen innan du lägger dem på sängen.

3.
Börja vid huvudet av sängen och lägg kuddarna på plats. Börja med större kuddar som hotellkuddar och luta huvudkuddarna mot dessa så att de står högre.

Tips! Om du inte har en sänggavel är hotellkuddar perfekta för att rama in sängen! Som en bonus blir det extra bekvämt att sitta i sängen.

4.
Lägg på täckena. Vi låter gärna täcket hänga ner över sängkanten för en extra mjuk och inbjudande look! Vik ner täckets överkant så att kuddarna blir raka och sängen är redo att krypa ner i. Detta är också extra dekorativt om du har påslakan med två olika sidor!

5.
Använd prydnadskuddar, filtar och överkast för att sätta picken över i:et! Placera ett matchande överkast vid sängens fotända för att rama in, och drapera en mjuk pläd över för en varm och ombonad känsla. Avsluta med en eller fler prydnadskuddar framför sovkuddarna – dessa kan gärna bryta av i färg, material eller mönster mot påslakanen! Se vårt utbud av prydnadskuddar här

Hur bäddar man sängen snyggt med två täcken?

Vi älskar den klassiska, skandinaviska sängen med två mjuka och luftiga täcken. Här är två olika
sätt att bädda sängen på där täckena kommer till sin rätt!

Falskt dubbeltäcke: Lägg täckena tvärs över sängen så att det ser ut att vara ett  ihopvikt dubbeltäcke, så du får en jämn kant mot huvudet av sängen. Vik ned överkanten och drapera ett överkast från sängens mitt för att täcka skillnaden mellan de två täckena och få en komplett, snygg look på sängen. 

Mixa och matcha: Använd olika sängkläder för varje täcke! Hitta sängkläder som harmoniserar i färgtonen och bryt gärna upp det lite genom att blanda mönster och enfärgade textilier. Detta ger sängen ett spännande och dynamiskt utseende, och blir ett dekorativt inslag i rummet!

Hur bäddar man sängen med överkast?

Så här får du "hotellsängen". Vill du återskapa känslan av att ligga i en skön hotellsäng? Det behövs inte mycket, och ofta ger ett snyggt överkast den rätta känslan av exklusivitet. Visste du att överkastet även skyddar sängkläderna från damm?

Ofta är det tre nyckelfaktorer som ger känslan av en exklusivt bäddad hotellsäng. Börja med att hitta ett högkvalitativt lakan, gärna egyptisk bomull eller stentvättad satin. Bra hotellkuddar lyfter intrycket – i matchande överdrag, eller helt vita för den rena, krispiga känslan. Välj ett överkast som kompletterar rummets färg och stil och draperar det snyggt över sängändan i raka linjer.

Vips, så har du skapat ditt eget hotellrum!

Hur bäddar man sängen för visning? Så här gör inredningsstylisterna!
När man förbereder sovrummet för visning är det viktigt med ett genomtänkt uttryck. Börja med att hitta en neutral färgpalett som passar sovrummet, och välj mjuka textilier som ger ett varmt och ombonat intryck. Se till att täcken och kuddar skakas så att de ser fluffiga och bekväma ut. Lägg till ett matchande överkast och prydnadskuddar som fungerar som ett blickfång och skapar dynamik i rummet. Kanske kan du också placera en bricka med en kaffekopp och en fin bok på sängen?

Dekorera med prydnadskuddar och filtar

Gör sängen extra fin med prydnadskuddar och en filt för en sista finish. De ska helst matcha rummets inredning och färgen på väggen snarare än att matcha sängkläderna då det byts oftare.