Premium upp&ned enkel plisségardin 25mm multi - 25 mm multi - 1
Premium upp&ned enkel plisségardin 25mm multi - 25 mm multi - 2
Premium upp&ned enkel plisségardin 25mm multi - 25 mm multi - 3
Premium upp&ned enkel plisségardin 25mm multi - 25 mm multi - 4
1 / 4
LAUNCH DEAL -30%
Anpassa denna produkt
Premium upp&ned enkel plisségardin 25mm multi - 25 mm multi - 1 - Miniatyr
Premium upp&ned enkel plisségardin 25mm multi - 25 mm multi - 2 - Miniatyr

Made to measure, Dekosol

Premium upp&ned enkel plisségardin 25mm multi - 25 mm

Pris från: 686,69 kr980,99 kr
Enkel- och inställbar plisségardin som kan justeras steglöst.
Onlinelager - i lager
Leveranstid: 5 veckor
Denna produkt måste anpassas innan köp. Gör dina färgval, anpassa storlek och tillbehör för att komma vidare i köpprocessen.

All måttanpassad solavskärmning 30%

Erbjudandet gäller ord.pris t.o.m 9/6. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Rabatten dras av i kassan

Upp & ned plisségardin kan justeras steglöst. Den manövreras enkelt uppifrån och ned eller nerifrån och upp och kan parkeras i valfri höjd. Levereras i max bredd 120x220 cm höjd eller 150x150 cm (begränsad av tyget). Välj mellan vit, silver, svart eller grå skena och matchande metallfästen för invändig montering i karm/vippfönster. Fästen för montering på utvändig karm/vägg eller klämfäste för montering direkt på fönsterramen kan beställas mot en extra kostnad.

Finns i ett stort urval av färger i ljusgenomsläppligt, transparent och ljusblockerande tyg.

Denna modell levereras med enkelt plissé. Ett enkelt lager med plisséstoff kommer att ha synliga hål för dragsnörena. Om man väljer ljusblockerande tyg med denna typ av plissé kommer ljuset att släppa igenom hålen och gardinen kommer inte att bli helt ljusblockerande. Alla typer av tyg markerade med PT har enkelt lager med plissé.

 

Vad är skillnaden mellan enkla och dubbla plisségardiner?

  • Enkelt lager med tyg:
    • Dessa tyger är alla märkta med PT i konfiguratorn. Det innebär att de har synliga hål för snöre. Om du väljer ett mörkläggande tyg kan dock lite ljus tränga igenom hålen, och gardinen blir inte helt mörkläggande.
  • Dubbelt lager med tyg:
    • Dessa tyger är alla märkta med HC i konfiguratorn (HoneyComb). Det dubbla tyget döljer snören och luften mellan lagren ger en isolerande effekt som sparar energi och dämpar ljud. Om du dessutom väljer ett mörkläggande kommer gardinen att bli helt mörkläggande.

 

Om du ska montera en plisségardin på invändig fönsterbräda rekommenderar vi att du drar av 5 mm i bredden om du beställer en gardin med enkel plisserad tyg.

För att säkerställa optimal funktion på din plisségardin rekommenderar vi att den används regelbundet. Om du är borta under en längre tid rekommenderar vi att du håller din plisségardin i uppfälld position. I de fall där plisségardinen är neddragen under en längre tid kan tyget bli stramt och motstå lyft. Detta inträffar naturligt när tyget har sträckts ut under en längre tid. Detta kan rättas till genom att höja och sänka gardinen flera gånger. Detta kommer att föra tillbaka tyget till dess naturliga tillstånd och till optimal funktionalitet. Detsamma gäller om gardinen står i uppfälld position under en längre tid. Detta kan leda till att gardinen har en tendens att dra sig upp över önskad position när den sänks igen. Detta kan också rättas till genom att höja och sänka gardinen flera gånger. Läs mer om hur du mäter här

Tips – vid beställning i butik, mät gärna hemma och ta med eventuell bild, så kan vi hjälpa dig på bästa sätt!

Fraktalternativ

Uthämtning i butik – hämta varorna i din valda Hemtex-butik. För specialbeställda varor är leveranstiden cirka 5 veckor.

Hemleverans till privatadresser via PostNord. För specialbeställda varor finns en fast fraktkostnad på 300 kr. Leveranstid är cirka 5 veckor.

Vänligen notera att våra måttbeställda produkter inte omfattas av vår returpolicy. Ta din tid och se till att du är helt nöjd!

Hur mäter jag?

Läs mer om mätning av plisségardiner här
Måttguide för upp & ned-plisségardiner

Om du ska montera en plisségardin på insidan av fönsterkarmen rekommenderar vi att du drar av 5-10 mm i bredd om du beställer en plisségardin med enkelt veckat tyg. Vid montering i fönsterkarmen uppstår alltid en liten glipa i gardinens bredd på grund av utrymmet som monteringsfästena tar, inne i fönstret. För att uppnå en tätare lösning rekommenderas det att montera gardinen utanför fönsterkarmen, då detta minskar risken för ljusinsläpp.

Om en plisségardin med dubbla tyglager, även kallat honeycomb, beställs, SKA det finnas ventilation i sidorna när den monteras på insidan av fönsterkarmen. Annars kan fönstret spricka. Vi rekommenderar att det dras av 1,4 cm på varje sida = totalt 2,8 cm, som måste dras av från nischmåttet. Vid montering i fönsterkarmen uppstår alltid en liten glipa i gardinens bredd på grund av utrymmet som monteringsfästen tar, inne i fönstret. För att uppnå en tätare lösning rekommenderas det att montera gardinen utanför fönsterkarmen, då detta minskar risken för ljusinsläpp.

Montering trådlös och med snöre

Upp & ned-plisségardinen, trådlös och med snöre, monteras enkelt i toppen av listen. Den trådlösa gardinen justeras uppifrån och ner och nerifrån och upp genom att höja och sänka topp- och bottenlisterna.

Plisségardinen med snöre har ett snöre på varje sida och justeras uppifrån och ner och nerifrån och upp med de två snörena.

Montering

Monteringsanvisning upp & ned-plisségardiner

Observera att för denna typ av plisségardin kommer det att finnas extra genomgående trådar för bredder över 120 cm. Dessa trådar kommer att vara synliga när gardinen är neddragen från toppen. Se exakt översikt över antalet trådar nedan:

Trådlös plisségardin

Minsta bredd mm      Högsta bredd mm      Antal trådar

       200                            1200                           2

       1201                           2500                          4

Trådlös plisségardin upp & ned

Minsta bredd mm       Högsta bredd mm      Antal trådar

        200                             1299                        2 

        1300                           2500                        4

Vad ingår med plisségardinen?

När du köper våra upp & ned-plisségardiner (utspänd modell) medföljer monteringsfästen för montering på insidan av fönsterkarmen. Om du vill montera gardinen utanför fönsterkarmen väljer du standardfönster och montering utanför fönsterkarmen. Vill du ha klämfästen (till svängbart fönster) måste du välja svängbart fönster. Om du väljer plisségardiner som bara fästs i topplisten medföljer fästen för montering i taket eller väggen. Alla våra produkter levereras med monteringsanvisningar, men skruvar medföljer ej. Dessa måste köpas separat.  

Se filmklipp på
Monteringsvideo klämfäste för vridfönster till upp&ned plisségardin

Monteringsvideo av upp&ned plisségardin med väggfäste

Inspireras av våra kunder @hemtex

Rekommendationer