Premium upp&ned enkel plisségardin med snöre 25mm multi - 25 mm multi - 1
Premium upp&ned enkel plisségardin med snöre 25mm multi - 25 mm multi - 2
Premium upp&ned enkel plisségardin med snöre 25mm multi - 25 mm multi - 3
Premium upp&ned enkel plisségardin med snöre 25mm multi - 25 mm multi - 4
1 / 4
-30%
Anpassa denna produkt
Premium upp&ned enkel plisségardin med snöre 25mm multi - 25 mm multi - 1 - Miniatyr
Premium upp&ned enkel plisségardin med snöre 25mm multi - 25 mm multi - 2 - Miniatyr

Made to measure, Dekosol

Premium upp&ned enkel plisségardin med snöre 25mm multi - 25 mm

Pris från: 760,44 kr1 086,34 kr
Fristående klassisk plisségardin med snördrag och upp-och-ned-funktion.
Onlinelager - i lager
Leveranstid: 5 veckor
Denna produkt måste anpassas innan köp. Gör dina färgval, anpassa storlek och tillbehör för att komma vidare i köpprocessen.

Måttanpassad solavskärmning 30%

Erbjudandet gäller ord. pris t.o.m 11/8. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Rabatten dras av i kassan

Fristående klassisk plisségardin med snördrag och upp-och-ned-funktion.

Den manövreras uppifrån och ned med snördraget på vänster sida eller nerifrån och upp med snördraget på höger sida, och kan låsas i valfri höjd. Kan levereras i bredd upp till 300 cm och höjd 270 cm. Gardiner med bredd över 1300 mm kommer att ha fyra genomgående trådar som blir synliga när gardinen är neddragen från toppen. Färgerna vit, silver, svart, grå levereras som standard på skenorna och matchande metallfästen för inre karm/vippfönster. Finns i ett stort urval av färger i både ljusgenomsläppande, transparent och ljusblockerande tyg.

Denna modell levereras med enkel plissé. Ett enkelt lager plissétyg kommer att ha synliga hål för snördragen. Om man väljer ljusblockerande tyg med denna typ av tyg kommer ljuset att tränga igenom hålen och gardinen kommer inte att bli helt ljusblockerande. Alla typer av tyger märkta med PT har enkelt lager plissé.

 

Vad är skillnaden mellan enkla och dubbla plisségardiner?

  • Enkelt lager med tyg:
    • Dessa tyger är alla märkta med PT i konfiguratorn. Det innebär att de har synliga hål för snöre. Om du väljer ett mörkläggande tyg kan dock lite ljus tränga igenom hålen, och gardinen blir inte helt mörkläggande.
  • Dubbelt lager med tyg:
    • Dessa tyger är alla märkta med HC i konfiguratorn (HoneyComb). Det dubbla tyget döljer snören och luften mellan lagren ger en isolerande effekt som sparar energi och dämpar ljud. Om du dessutom väljer ett mörkläggande kommer gardinen att bli helt mörkläggande.

 

Om du ska montera en plisségardin på en inre fönsterkarm rekommenderar vi att du drar av 5 mm från bredden om du beställer en gardin med enkel plissering.

För att säkerställa bästa möjliga funktion på plisségardinen rekommenderar vi att den används regelbundet. Om du är borta under en längre tid rekommenderar vi att plisségardinen hålls i uppfälld position. I fall där plisségardinen är nere under en längre tid kan tyget bli löst och motstå lyft. Detta är en naturlig situation när tyget har sträckts ut under en längre tid. Det är en temporär situation som kan korrigeras genom att lyfta och sänka gardinen flera gånger. Detta kommer att föra tyget tillbaka till sitt naturliga tillstånd och optimal funktionalitet. Samma gäller om gardinen står i uppfälld position under en längre tid. Detta kan leda till att gardinen har en tendens att dra sig upp över önskad position när den sänks igen. Detta kan också korrigeras genom att lyfta och sänka gardinen flera gånger. Läs mer om hur du mäter här!

Tips – vid beställning i butik, mät gärna hemma och ta med eventuell bild, så kan vi hjälpa dig på bästa sätt!

Fraktalternativ

Uthämtning i butik – hämta varorna i din valda Hemtex-butik. För specialbeställda varor är leveranstiden cirka 5 veckor.

Hemleverans till privatadresser via PostNord. För specialbeställda varor finns en fast fraktkostnad på 300 kr. Leveranstid är cirka 5 veckor.

Vänligen notera att våra måttbeställda produkter inte omfattas av vår returpolicy. Ta din tid och se till att du är helt nöjd!

Hur mäter jag?

Läs mer om mätning av plisségardiner här
Måttguide för upp & ned-plisségardiner

Om du ska montera en plisségardin på insidan av fönsterkarmen rekommenderar vi att du drar av 5-10 mm i bredd om du beställer en plisségardin med enkelt veckat tyg. Vid montering i fönsterkarmen uppstår alltid en liten glipa i gardinens bredd på grund av utrymmet som monteringsfästena tar, inne i fönstret. För att uppnå en tätare lösning rekommenderas det att montera gardinen utanför fönsterkarmen, då detta minskar risken för ljusinsläpp.

Om en plisségardin med dubbla tyglager, även kallat honeycomb, beställs, SKA det finnas ventilation i sidorna när den monteras på insidan av fönsterkarmen. Annars kan fönstret spricka. Vi rekommenderar att det dras av 1,4 cm på varje sida = totalt 2,8 cm, som måste dras av från nischmåttet. Vid montering i fönsterkarmen uppstår alltid en liten glipa i gardinens bredd på grund av utrymmet som monteringsfästen tar, inne i fönstret. För att uppnå en tätare lösning rekommenderas det att montera gardinen utanför fönsterkarmen, då detta minskar risken för ljusinsläpp.

Montering trådlös och med snöre

Upp & ned-plisségardinen, trådlös och med snöre, monteras enkelt i toppen av listen. Den trådlösa gardinen justeras uppifrån och ner och nerifrån och upp genom att höja och sänka topp- och bottenlisterna.

Plisségardinen med snöre har ett snöre på varje sida och justeras uppifrån och ner och nerifrån och upp med de två snörena.

Montering

Monteringsanvisning upp & ned-plisségardiner

Observera att för denna typ av plisségardin kommer det att finnas extra genomgående trådar för bredder över 120 cm. Dessa trådar kommer att vara synliga när gardinen är neddragen från toppen. Se exakt översikt över antalet trådar nedan:

Trådlös plisségardin

Minsta bredd mm      Högsta bredd mm      Antal trådar

       200                            1200                           2

       1201                           2500                          4

Trådlös plisségardin upp & ned

Minsta bredd mm       Högsta bredd mm      Antal trådar

        200                             1299                         2 

        1300                           2500                         4

Vad ingår med plisségardinen?

När du köper våra upp & ned-plisségardiner (utspänd modell) medföljer monteringsfästen för montering på insidan av fönsterkarmen. Om du vill montera gardinen utanför eller på en svängbar fönsterram måste du köpa monteringsfästen separat. Om du väljer plisségardiner som bara fästs i topplisten medföljer fästen för montering i taket eller väggen. Alla våra produkter levereras med monteringsanvisningar, men skruvar medföljer ej, dessa måste köpas separat.

Inspireras av våra kunder @hemtex

Rekommendationer