Välj rätt tyngdtäcke

Saknar du din skönhetssömn? Upplev fördelarna med tyngdtäcke, men tänk på att välja rätt vikt!

Tyngdtäcken passar alla som vill sova gott om natten. Det ger en skön tyngd mot kroppen och fördelarna är många. Så testa ett tyngdtäcke och upptäck ett nytt sätt att sova.

Varför tyngdtäcke?

Har du svårt att somna eller sover oroligt om natten? Då kan ett tyngdtäcke vara precis det du saknar. Ett tyngdtäcke ger härlig tyngd mot kroppen och kan utveckla en mängd positiva känslor. Exempelvis kan det förbättra sömnkvaliteten, minska stress och stärka trygghetskänslor. Hos oss hittar du tyngdtäcket Pearl från CURA of Sweden och våra egna tyngdtäcken Heavy Sleeper. CURA tyngdtäcken och Heavy Sleeper hittar du här.

 

När ska jag använda ett täcke med tyngd?

Ett tyngdtäcke passar precis lika bra i sängen när du sover som i soffan för en stunds lugn och skön avkoppling. Ett tips är att även kolla in våra snygga tyngdfiltar som passar perfekt för mysiga stunder i soffan. Du hittar våra sköna tyngdfiltar här.

Fördelar med tyngdtäcke:

- Bättre sömnkvalitet
- Jämnare andning
- Minskad stress och oro
- Ökad känsla av trygghet
- Längre tid i djupsömn
- Mer energi

 

Vilken vikt på tyngdtäcke ska jag välja?
Vi rekommenderar att du väljer ett tyngtäcke som motsvarar ca 10-15% av din kroppsvikt. Väger du t.ex. 70 kg så välj ett tyngdtäcke som väger 7 kg. Men vilken tyngd man föredrar är individuellt, så välj den tyngd du trivs bäst med. Vi har tyngdtäcken som väger 3 kg, 5 kg, 7 kg, 9 kg och 11 kg

  Rekommenderad tyngd på täcke Ca kropsvikt
  5 kg 40 – 50 kg
  7 kg 50 – 65 kg
  9 kg 65 - 80 kg
  11 kg 80 – 90 kg
  13 kg 90+ kg

Obs! Tänk på att rådfråga läkare om du har svag lungkapacitet, begränsad hjärtkapacitet eller försvagade muskler. Även gravida bör rådfråga läkare. Tyngdtäcken rekommenderas ej till barn under 2 år.