Så här inreder du sovrummet

Skapa rätt känsla
Är du ute efter att inreda sobert och stilrent? Eller bohemiskt och ombonat? Innan du inreder ditt sovrum, börja med att fundera på vilken känsla du vill skapa i sovrummet. Det finns såklart massor av inspirationskällor som t.ex. att googla på inredningssiter och inspireras av inredningsbloggare, som såklart har massor med bra inredningstips. Eller att riva ut inspirationsbilder ur inredningsmagasin. Ett annat smart tips är att även inspireras av stylade mäklarannonser. Samla sedan all inspiration och skapa ett moodboard för ditt sovrum. Då blir det enklare att inreda!

Sov gott i lugn och ro
När du inreder ditt sovrum, tänk på att det ska vara en plats för vila, lugn och ro. Här behövs inte så mycket möbler, men gärna sköna textilier som skapar en lugnare miljö. En tv hör inte hemma i sovrummet. Inte heller skrivbord, dator och jobbpapper. Det skapar bara stress som kan göra det svårare att somna. Inred istället ditt sovrum som en lugn oas för avkoppling, sömn och vila. Läs gärna Åtta tips för att slippa sömnproblem.

Färger för sovrum
Tänk på att göra smarta färgval när du ska inreda ditt sovrum. Men vilka färger passar bäst i ett sovrum då? En bra riktlinje är att inreda med färger som gör dig lugn. Undvik starka färger och skrikiga tapeter med för mycket mönster. Inred istället ditt sovrum i harmoniska och mjuka toner som skapar fin balans. I färgskalan finns varma och kalla färger och det är de kalla färgerna som har en lugnande effekt.

Inred enligt Feng Shui

Feng Shui är en tusenårig, kinesisk filosofi för att skapa harmoni och balans. Både i rum och själ. En lära där grundtanken är att vi påverkas av allt runtomkring oss. Genom Feng Shui skapas ett bra flöde av energi som får oss att må bättre. Feng Shui en hel vetenskap, men här får du några tips på hur du kan inreda ditt sovrum enligt Feng Shui för att förbättra din nattsömn:

  •  Placera sängen så du har uppsikt över dörren
  •  Undvik tunga bokhyllor
  •  Mjuka former och lugna färger skapar harmoni
  •  Bädda med naturliga material
  •  Gardiner gör rummet ombonat och lugnar energin
  •  En spegel mitt emot sängen kan störa energin
  •  Ha ordning och reda. Undvik elektronik som tv, telefon etc

Förändra med påslakan
Är du ute efter en ny touch utan att inreda sovrummet på nytt? Då kan det räcka alldeles utmärkt med nya påslakan! Satsa på några som passar den kommande säsongen eller välj säkra kort som du kommer trivas med under lång tid framöver.

Fina prydnadskuddar
Bädda sängen med fina prydnadskuddar. Gärna i olika strukturer och storlekar. Kanske i någon fin accentfärg? Det är enkelt att byta ut om man tröttnar på dem. Kuddar skapar en mjuk och mysig känsla i rummet. Och man kan ju aldrig ha för många kuddar.

Bädda snabbt med överkast
Att bädda sängen lite ledigt ser man mycket i inredningsmagasin just nu. En vacker pläd som ligger fint slängd över sängens fotända. Det är ett smart sätt att skapa en inbjudande känsla. Se gärna vår film om hur du snabbt och snyggt bäddar som på hotell.

Hemmagjord sänggavel
Ett snabbt sätt att inreda sovrummet är att göra sin egen sänggavel. Åk till ett byggvaruhus och be dem såga till en MDF-skiva efter dina mått. Klä skivan med skumplast eller lite tjockare textil. Välj ett fint tyg och häfta fast det med häftpistol. Lätt som en plätt och sänggaveln blir ett fint inslag i inredningen i sovrummet.

Smart med sängbänk
Har du lite extra plats vid sängens fotända så är en sängbänk perfekt för att slippa slänga kläder och kuddar på golvet. Dessutom utmärkt för frukostbrickan när du blir väckt med frukost på sängen. Snacka om en god morgon!

Favoriter
Logga in