Återvunnet dun

Återvunnet dun

Nu lanserar vi täcke & sovkuddar i återvunnet dun på Hemtex! Redown duntäcke och dunkudde, producerat med återvunnet dun och fjäder är ett fantastiskt koncept där vi kan bidra till att fjädrar och dun värmer om och om igen.

Dun är en naturlig råvara med lång livslängd och med lite hjälp kan dunet värma på nytt. Redown-konceptet i sig är en hållbar process som innebär att man använder resurser igen, och så länge som möjligt - det är en del av en cirkulär ekonomi. Redown är också namnet på våra återvunna produkter - just för att det är dun som används igen.

 

Så här fungerar Redown

Genom textila retursamarbeten samlas täcken och kuddar in.

Efter insamling skickas alla textilier för sortering, där dun- och fjäderprodukter tas ut och sorteras efter dunkvalitet. Täcken och kuddar öppnas och dun / fjädrar förbereds för ett nytt liv och blandas i önskad mix. Alla dun och fjädrar tvättas med varmt källvatten och steriliseras vid 135 ° C. Efter det är dunblandningen renare än ny, och genomgår omfattande kvalitetskontroll. All produktion av dun testas för bland annat renhet, elasticitet och rätt blandning i enlighet med International Down and Feather Laboratory and Institute (IDFL) standard. Därefter är dunet redo att fylla ett nytt täcke eller kudde. Redown-produkterna består av 70 % dun och 30 % fjäder.

 

Visste du att:

  • hela Redown-processen är certifierad enligt Global Recycled Standard, som säkerställer användningen av återvunnet material och spårbarhet genom hela värdekedjan.
  • tillverkningen sker i enlighet med Sustainable Textile Production for Oeko-tex (STEP by Oeko-Tex).
  • förnybar energi används i produktionen. Fabriken drivs med 100% solenergi.
  • redown-produkter består av en blandning av and- och gåsdun
  • dun och fjädrar som inte kan användas till nya produkter används som gödsel i ekologisk odling.
  • De gamla yttertygen blir isoleringsmaterial.

Läs mer på https://www.re-down.com/

Se hur våra Redown-produkter tillverkas: