Lamellgardiner

Lamellgardiner är både snygga och praktiska med sin flexibilitet. Lameller passar perfekt för stora fönster och fungerar bra när du vill ha en effektiv lösning som kan anpassas till ditt hems inredning. Läs mer om lamellgadiner här >> 

8 produkter

Lamellgardiner

Lamellgardiner är ett modernt och elegant alternativ till traditionella gardiner och kan användas både som solavskärmning, dekoration, rumsavdelare eller insynsskydd. De kan med andra ord användas i alla typer av rum och många väljer lamellgardiner till kontor med väldigt stora fönster. Lameller är enkla att använda samtidigt som de ger ett modernt och stiligt intryck.

Lameller är idealiska som solskydd och du kan enkelt styra hur mycket ljus och solsken du önskar ska lysa in i rummet. I ett land som Sverige med mycket dagsljus under sommarhalvåret är det idealiskt att kunna dra för, för att slippa solsken på tv-skärmen eller ordna att man får en god natts sömn i ett mörkt sovrum.

Effektivt solskydd

Lameller är ett mycket effektivt och flexibelt system för solskydd. De kan vridas 90 grader och dras hela vägen åt sidan eller delas på mitten, så att mycket dagsljus släpper in, beroende på vad som passar dina behov. Du väljer vilken sida du vill placera dem på. Gardinerna gör det också möjligt att skärma av från insyn.

Rengöring och montering av lamellgardiner

Att montera lamellgardiner går snabbt och är enkelt, speciellt om du följer våra monteringsguider. Vi visar dig både hur du kapar av lamellskenor och hur du monterar gardiner i våra monteringsfilmer. Om du hellre läser en monteringsanvisning har vi det också. Lamellerna kan monteras både i tak och på vägg men var observant på åt vilket håll fönstret öppnas så att lamellerna inte är i vägen för att öppna fönstret.

Lameller kräver inte mycket underhåll och det brukar räcka att damma dem då och då. Om de blivit smutsiga kan de torkas av med en mjuk borste eller en lätt fuktad trasa.

Barnsäkerhet är viktigt för oss på Hemtex och våra lamellgardiner är helt barnsäkra. Vi har både lamellgardiner utan snöre eller snörfästen till våra gardiner.