Plissegardiner

Plissegardiner

Bästsäljare inom invändigt solskydd

Plisségardiner är en modern och flexibel lösning för solskydd och har blivit väldigt populära då de är både stilren och funktionella. Gardinen är ett vikt tyg som kan placeras både högst upp, längst ner eller i mitten av fönstret och kan dras upp eller ner (därav namnet Up & Down). Du kan med andra ord täcka hela fönstret eller bara delar av fönstret och plisségardinen är perfekt för tak- och sluttande fönster.

I ett land som Sverige, med dagsljus stora delar av dygnet under sommaren, är produkter som skärmar av sol väldigt viktigt. Plisségardiner skärmar effektivt mot både sol och insyn med en modern design. De tar liten plats och passar i de flesta rum med de flesta inredningsstilarna.

En annan bra egenskap med plisségardinerna är att de isolerar mot kylan och håller värmen inne i rummet under vinterhalvåret och på sommaren skyddar de mot värmen. Hos Hemtex kan du välja mellan lysfiltrerande och mörkläggande plisségardiner.

Montering och rengöring av plisségardiner

Att montera plisségardiner är väldigt enkelt och tar inte lång tid. Följ en av våra monteringsguider, så vägleder vi dig genom processen. Barnsäkerhet är viktigt för oss på Hemtex och därför följer barnsäkring med alla våra solskyddsprodukter med snöre. Det finns också trådlösa plisségardiner vilket är ett extra tryggt val att använda i barnens sovrum.

När solen skiner rätt på fönstret blir smuts på plisségardinen väldigt synligt. I utgångspunkt drar gardinerna inte till sig dam men skulle de bli smutsiga är de enkla att torka av med en mjuk borste eller en fuktig trasa.

Stort utbud av plisségardiner

Hos Hemtex finner du ett stort utbud av plisségardiner i god kvalitet. Färgen på gardinen är viktig när du inreder och skapar stämning i ett rum och vi har både vita och grå plisségardiner att välja på.

Vi har standardstorlekar i 60-140 cm, och höjd upp till 210 cm.